Novosti

Mobilna industrija u velikom padu

Foto: Pixabay

Koronavirus ozbiljno prijeti proizvodnji mobilnih uređaja i općenito ugrozi ove industrije, jer je u Kini sve stalo. Naime, zbog širenja novog virusa, veći dio tvrtki smanjio je svoju proizvodnju i pristup tvornicama kako bi se spriječilo širenje zaraze. Međutim, problem već postoji, i pojedini izvršni direktori apeliraju da se radnici vrate i da se proizvodnja nastavi, inače će u suprotnom svi pretrpjeti ekonomske posljedice.

Proizvođači u ozbiljnim problemima

Koliko je situacija ozbiljna, govori i podatak da je MWC sajam u Barceloni otkazan, i to nakon otkazivanja dolaska velikih svjetskih tvrtki poput LG-a, Amazona, Facebook-a i Intela. Samim tim što je najveća svjetska smotra mobilne telefonije otkazana, potencijalni dogovori, unosni poslovi i svjetske premijere se pomiču, tako da će u prvom kvartalu većina biti u minusu.

Ono što posebno zabrinjava mobilnu industriju je činjenica da će po nekim analizama isporuka mobilnih telefona pasti za oko 40% u prvom kvartalu ove godine, što je veliki udarac. Zbog toga tvrtka Xiaomi poziva sve koji rade u ovoj industriji da se vrate na posao, kako bi se potencijalni gubici ublažili. Brojne tvornice prestale su s radom, jer se zemlja i dalje bori s izbijanjem epidemije izazvane koronavirusom. Xiaomi će kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača mobilnih telefona itekako osjetiti ovaj pad prodaje, ali će to utjecati i na mnoge druge tvrtke koje su dio proizvodnog procesa.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh