Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Mophie UV Sanitizer – uređaj za dezinfekciju mobitela

Riječ je o kutijici u koju se može staviti mobitel veličine zaslona do 6,9 inča, a može se upotrijebiti i za dezinfekciju drugih manjih predmeta.

Foto: ZAGG Inc

Ove godine, nakon što je koronavirus postao glavna vijest, pojavili su se razni novi uređaji za dezinfekciju. Jedan od najnovijih primjera je Mophie UV Sanitizer, uređaj tvrtke InvisibleShield, koji služi za UV dezinfekciju mobitela. Riječ je o kutijici u koju se može staviti mobitel veličine zaslona do 6,9 incha, a osim toga, može se upotrijebiti i za dezinfekciju drugih manjih predmeta kao što su ključevi, slušalice, kreditne kartice i sl.

InvisibleShield tvrdi da UV-C zrake koje koristi uređaj, ubijaju 99.9 posto bakterija u samo pet minuta.

Za sad ne postoji službena potvrda da je ovaj uređaj za dezinfekciju efektivan protiv koronavirusa, ali testiranja nekih nezavisnih institucija potvrđuju da je efikasan protiv E. coli i stafilokoka.

Dr. Kelly A. Reynolds, profesorica na Fakultetu za javno zdravstvo na Sveučilištu u Arizoni potvrdila je da UV-C svjetlo efektivno štiti protiv širokog raspona bakterija i da predstavlja dobru soluciju za dezinfekciju mobitela bez upotrebe kemikalija, piše Engadget.

Iako UV dezinfekcijska sredstva nisu ništa efikasnija od drugih sredstava, ipak mogu biti prigodna za one koji ne žele oštetiti mobitel prilikom pranja ili korištenja kemikalija. Cijena ovog uređaja iznosi 79.99 dolara, a proizvođač najavljuje da će uskoro biti dostupan u velikom broju trgovina i da će tada cijena biti niža.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Xiaomi

Redmi Note 9T bit će dostupan u četiri boje, a prodavat će se po cijeni od 159 eura za model sa 64GB.

Novosti

Stalna upotreba mobitela i negativni utjecaj elektromagnetnog zračenja na živa tkiva ljudi mogu izazvati česte glavobolje, dnevnu pospanost, povećanu razdražljivost i umor.

Oppo

Proizvođači mobitela pokušali su “eliminirati” neugledne selfie kamere sakrivajući ih ispod zaslona ili rotiranjem stražnje kamere, ali Oppo razmišlja o drugačijoj i neobičnoj metodi....

Novosti

U današnjem modernom dobu, mobiteli su postali kao produžena ruka i sadržavaju razne važne podatke koji ni u kojem slučaju ne smiju postati ugroženi....