LG

Neslužbene specifikacije sljedeće generacije Google Nexusa

Web portal BGR.com je došao do ekskluzivne vijesti o specifikacijama Nexusa treće generacije. Iako se čini da njihov uvid u specifikacije sljedećeg Google Nexusa ne dolazi od nikakvog službenog, pa čak ni konkretnog izvora, nadamo se da su u pravu za većinu značajki.

Ne moramo ni napominjati da su specifikacije impresivne. Googleov super telefon (navodno imena Nexus 4G) će imati OMAP 4460 dual-core procesor od TI-ija, ili Snapdragon baziran na Krait arhitekturi sa iznimno niskom potrošnjom iz Qualcomma. Procesor će kucati na frekvenciji od 1.2 GHz ili 1.5 GHz. Dosad su postojale spekulacije da se radi o četvero-jezgrenom superprocesoru iz Nvidije, ali sudeći po ovim glasinama, to nije slučaj.

Veoma impresivan bi trebao biti zaslon – na BGR.com ga opisuju kao “čudovišno velikog”, ali ne navode nikakve detalje osim 720p HD video mogućnosti. Nadalje, uređaj će biti opremljen sa 4G LTE radiom i gigabajtom RAM-a. Zanimljivo je što sljedeći Nexus neće imati fizičkih gumba na prednjoj strani – sve će se vršiti preko touchscreena. Sa stražnje strane će biti kamera od 5 MP “neviđenih performansi u svojoj klasi”, a prednja kamera će biti 1 MP.

Baš kao i prethodnici, novi Google Nexus će predstaviti novi Android OS – Ice Cream Sandwich. O njemu smo već ranije pisali.

Ne zna se još točno tko će proizvoditi ovaj uređaj. Najvjerojatniji kandidati su HTC i LG.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh