Aplikacije

Nintendo kreće u borbu za tržište aplikacija za pametne uređaje

Foto: wiiudaily.com

Novi predsjednik Nintenda u razgovoru za jednu japanske novine najavio je veću angažiranost u kreiranju aplikacija za pametne uređaje. Uskoro bi nas iz ekrana naših pametnih telefona mogli gledati Super Mario i Luigi, Pokemoni i njihovi treneri Ash Ketchum, Broke i Misty, Donkey Kong, kao i mnogi drugi heroji naših djetinjstva… 

Još prošle godine Nintendo je najavio koračanje na tržište pametnih telefona objavom novih igrica. No do današnjeg dana poznato je tek kako rade na igrici Miitomo (igrica bi trebala biti objavljena u ožujku ove godine), a koja neće sadržavati nekog o naših superheroja iz djetinjstva.

Donedavni predsjednik Nintenda, Satoru Iwata (preminuo u srpnju prošle godine), bio je vrlo oprezan, te nije želio ulaziti među tržište aplikacija pametnih uređaja, govoreći kako “ne želi napraviti nešto što može naštetiti brendu Nintenda”.

Nakon njegove smrti njegovu poziciju preuzeo je Tatsumi Kimishima u rujnu prošle godine, te odmah među prvim koracima odlučio osvajati mobilno tržište s najjačim kartama – superjunacima iz crtića i igrica iz našeg djetinjstva!

U razgovoru za jedne japanski novine Kimishima je najavio kako do kraja godine planiraju objaviti nekoliko aplikacija s nekim od najpoznatijih likova iz njihova laboratorija kao što su Super Mario, Luigi, Yoshi, Pokemoni i njihovi treneri, Donkey Kong, i ostali.

Vesele li vas najave iz Nintenda?

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh