Novosti

Novi rekord aplikacije WhatsApp

Službeni ljudi aplikacije WhatsApp su jučer objavili da je aplikacija postigla novi rekord nakon što je tvrtka imala 64 milijarde poruka u samo 24 sata. Ukupna količina dijeli se na 20 milijardi poslanih poruka (izlaznih) i 44 milijarde primljenih poruka (dolaznih). Podjela se možda čini neproporcionalna ali to uključuje grupne poruke, gdje jedna izlazna poruka vrijedi za više ulaznih poruka.

Whats App

Nakon što je Facebook dobio WhatsApp u veljači, usluga poruka prošla je kroz nekoliko štucavica. Ne samo da je propatila jedan veliki zaostatak nego je došla i pod skenere za probleme privatnosti. Prošli mjesec izvršni direktor WhatsAppa Jan Koum morao je istupiti da kaže kako dogovor između Facebooka i WhatsAppa neće utjecati na privatnost korisnika.

Ali novi rekord neće samo pomoći da se te brige stave na stranu, nego je također dokaz i da svjetski najpopularnija aplikacija za poruke postaje još jača. Ranije ove godine WhatsApp je tvrdio da ima više od 465 milijuna aktivnih korisnika mjesečno.

Nedavno je servis za poruke također objavio da će se proširiti i na glasovne pozive u drugom kvartalu 2014. Nova opcija se očekuje da prvo izađe na Google Android i Apple iOS operativnim sustavima, postepeno praveći svoj put prema ostalim platformama kao što su Windows Phone i Blackberry.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh