Apple

Novo ažuriranje omogućit će otključavanje automobila mobitelom?

Foto: Pixabay

Nova opcija za iPhone mogla bi korisnicima omogućiti da pomoću pametnog telefona ubuduće mogu otključavati svoj automobil.

Kod skriven u novom ažuriranju trebalo bi aktivirati opciju pod imenom CarKey, kojom će se automobil moći otključavati prepoznavanjem lica putem mobitela, pri čemu neće biti potrebno prethodno otključati i sam mobitel.

Korisnici će putem nove opcije moći pristup svom automobili podijeliti s drugima dajući im mogućnost otključavanja putem aplikacije, navodi blog 9to5mac, koji je dokaze o novim opcijama pronašao u iPhone-ovom kodu.

Detalji su otkriveni u novom ažuriranju operativnog sistema iOS 13.4, koji je programerima dat na testiranje kao beta-verzija. Unutar njegovog softvera skrivena su uputstva za CarKey koja, kako se čini, Apple priprema i za iPhone i za Apple Watch.

Prema izvještajima, ovaj alat bi se mogao koristiti u svemu kao i običan ključ: ne samo za otključavanje i zaključavanje automobila, već i za startanje vožnje.

Opcija bi, također, omogućila i da ljudi ne ostanu van automobila ako bi im se mobitel isključio, jer bi funkcionirala čak i kad je mobitel isključen.

Korisnici će opciju moći podesiti tako što će pokrenuti aplikaciju Wallet, koja služi za elektronsko plaćanje, nakon čega će biti potrebno imati aplikaciju proizvođača svog automobila kako bi dalje nastavili proces, piše Independent.

Automobili koji budu podržavali novu iPhone opciju imat će “čitač” kojim će komunicirati s mobitelom.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh