Geekmaxi
Novosti

Očekivanja za 2019. godinu: jesu li Huawei i Xiaomi nerealni?

Kraj godine samo što nije i vrijeme je da se svedu računi za 2018. Neki proizvođači zadovoljno trljaju ruke i već s optimizmom čekaju sljedeću, 2019. godinu, za koju imaju velike planove. Najbolje raspoloženje je u taborima dvije najuspješnije kineske kompanije, Huawei i Xiaomi.

Huawei je, obzirom na sjajne rezultate koji su postigli njihovi uređaji, zacrtao rast od 20%. To znači da je broj očekivanih isporuka na znamenci od 200 milijuna primjeraka (ajme!), ali ne bi me začudilo da se cilj ostvari. Huawei zaista pravi vrhunske mobitele.

Klikni za dobru ponudu s EU skladišta!

Xiaomi je sve, samo nije umjeren. Imali su raketni rast u ovoj godini i dominantni su na golemom indijskom tržištu. Počeli su službeno ulaziti i na europska tržišta, pa imaju razloga očekivati dobre rezultate, pa planiraju isporučiti 160 milijuna uređaja. Kao što vidite, to je za lijep broj manje od Huaweija, pa se čine umjerenima, ali nisu – ta brojka zapravo predstavlja rast od velikih 60%, jer su ove godine isporučili 100 milijuna komada. Ambiciozno. Druga dva kineska velikana, Oppo i Vivo, puno su umjereniji – oba proizvođača očekuju rast od 10%.

Zanimljiv je još jedan podatak, koji se tiče udjela na kineskom tržištu. Huawei vodi s 23%, Oppo i Vivo imaju oba po 21%, a Xiaomi je na 13%. Tek peto mjesto drži Apple s 9%, a ako se pitate gdje je Samsung, evo vam odgovora: na samome dnu sa samo 1% tržišnoga udjela.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh