Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Oppo prodao rekordnih 50 milijuna telefona prošle godine

Kineski proizvođač pametnih telefona Oppo tijekom prošle godine prodao je preko 50 milijuna smartphonea, čime je ušao među 10 najprodavanijih pametnih telefona na svijetu. Iako je brojka respektabilna, i dalje su jako daleko od najvećih proizvođača, a nisu vodeći čak niti u Kini…

Nakon što se početkom mjeseca Huawei pohvalio rekordnom prodajom i prelasku magične granice od 100 milijuna isporučenih pametnih telefona u jednoj godini, čime su zadržali status najprodavanijih mobitela iz Kine, na red su sada došli i neki drugi proizvođači iz ove države, koja ima sve više svojih predstavnika među 10 najvećih.

Novi, ozbiljan igrač u tom društvu je Oppo, koji je prije nekoliko dana objavio podatke iz prošle godine, gdje su zabilježili preko 50 milijuna isporuku smartphonea, što je rast od čak 67% u usporedbi s godinom ranije. Nadaju se da će i ove godine nastaviti s rastom prodaje.

Nisu jedini, jer mnogi proizvođači iz te države su vrlo ambiciozni, a u prilog toj tvrdnji ide stari kineski predstavnik među “elitom”, Xiaomi, koji je ranije ove godine objavio isporuku 70 milijuna pametnih telefona u 2015., što za njih nije predstavljalo uspjeh, s obzirom na to da su pred sebe za cilj stavili čak 10 milijuna više.

Da su kineski mobiteli sve ozbiljniji igrači na tržištu najbolje govori činjenica da se ove godine očekuje da iz Kine bude dostavljeno 45% svih pametnih telefona u svijetu. Takva previđanja nisu nerealna kada znamo da su prošle godine proizveli 539 milijuna mobitela, što je još uvijek manje od vodećeg dvojca (Samsung i Apple) koji su proizveli 8 milijuna više, a drže preko 40% tržišta.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Recenzije

Malo po malo i došlo je vrijeme zamjene pametnog telefona. Xiaomi Mi MAX 3 je odlično služio skoro dvije godine, ali je jednostavno došlo...

Novosti

Od najvećih proizvođača mobitela, samo je Apple uspio zadržati svoje pozicije.

Novosti

Detaljnijom istragom, stručnjaci su utvrdili da su Tecno W2 mobiteli dolazili s predinstaliranim malwareom koji se povezuje s malwareom Triada.

Oppo

Novi uređaj će dijeliti ime s uređajem iz 2015. godine.

Oglašavanje