Novosti

Ova maska štiti vas od koronavirusa i podržava Face ID?

Foto: faceidmasks

Pretpostavlja se da je nošenje maske za lice jedan od načina na koji se možete zaštiti od epidemije koronavirusa. Međutim, problem s maskama za lice je taj što ometaju način na koji koristimo naše mobitele, posebno iPhone uređaje koji se oslanjaju na Face ID otključavanje. Apple ga je dizajnirao tako da ga maske ne mogu zavarati, odnosno lice s maskom neće biti prepoznato.

Dizajnerica i umjetnica Danielle Baskin pokrenula je novi projekt pod nazivom “Resting Risk Face“, gdje će vaše lice ili barem dio vašeg lica biti isprintano na N95 maski. To znači da kad nosite masku i pokušavate koristiti Face ID, u teoriji takva bi maska trebala predstavljati dio vašeg lica i tako vam omogućiti otključavanje uređaja, prenosi Ubergizmo.

Foto: faceidmasks

Bit će to više od isprintanog lica na maski. Prema njihovoj web stranici, služit će se računalnim mapiranjem kako bi se osiguralo da je vaše lice ispisano na maski pravilno i bez izobličenja. U skladu s tim, trebali bismo naglasiti da u ovom trenutku nemamo pojma hoće li Baskina ideja uspjeti i može li prevariti Face ID u cilju otključavanja iPhonea.

Foto: faceidmasks

Ovaj proizvod još nije dostupan za kupnju, a ako je vjerovati Baskinim riječima, proizvodnja će započeti tek kad se zaustavi globalni manjak maski. Također, ove maske neće biti jeftine, a u maloprodaji se očekuju po cijeni od 40 dolara.

Foto: faceidmasks
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh