Novosti

Ovo su najprodavaniji mobiteli s početka godine!

Kineski mobiteli najplodnije tlo imaju kod kuće, dakle baš u Kini. Ondje se prodavaju u milijunskim količinama na dnevnoj bazi, pa je zanimljivo pratiti kretanja na njihovom tržištu. Donosimo vam podatke kineske kompanije za istraživanje tržišta, Sino Market Research, gdje se vidi prodajna količina u milijunima komada odnosno postotni udio na tržištu.

>> Više s Geek.hr: Kupi dobro, kupi Huawei Honor: evo odlične ponude njihovih smartfona!

Kao što vidite, na vrhu je Huawei sa 7,8 milijuna prodanih komada, što mu je donijelo 23% tržišnog udjela. Iza njega je Honor sa 6,13 milijuna prodanih komada, čime je zgrabio 18% tržišta. Kao što znate, Honor je podbrand kompanije Huawei, pa kad zbrojimo njihove rezultate dobijemo zastrašujućih 41% tržišnog udjela!

Četvrti je Oppo sa 6,1 milijuna isporučenih primjeraka, a u stopu ga prati Vivo, koji je “utopio” 6 milijuna komada. Oba ova proizvođača vlasništvo su kompanije BBK, koja shodno tome drži 35,5% tržišta. Ovaj očiti duopol iza sebe je ostavio Apple (3,1 milijuna komada/9% tržišta) i Xiaomi (2,8 milijuna primjeraka/8% tržišta, dok začelje drži Meizu. On je isporučio 0,34 milijuna svojih telefona i zauzima 1% tržišta. Svi oni ostali proizvođači o kojima pišemo daleko su ispod.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh