Geekmaxi
Novosti

Pametni telefoni sa sekundarnim e-ink ekranima

S događanja na berlinskom IFA sajmu organiziranom isključivo za proizvođače mobilnih uređaja, procurile su fotografije uređaja neimenovanog proizvođača, koje upućuju na jedan potpuno novi pravac u razvoju pametnih telefona.

Mada osim slika nisu procurile gotovo nikakve dodatne informacije, očito je da se radi o prototipu pametnog telefona s Windows Phone 8 OS-om, na čijoj se zadnjoj stranici (poklopcu), nalazi dodatni e-ink ekran.

Ideja nam se doista čini fantastična, jer telefon koji s jedne strane posjeduje napredni OS s mogućnošću pokretanja najboljih Windows aplikacija, s druge strane ima e-ink ekran, koji se osim za čitanje knjiga i novina, može koristiti i u sigurnosne svrhe, jer vam se pri prestanku rada baterije, na e-ink ekranu može i dalje prikazivati neka važna slika, recimo avionska karta u digitalnom obliku.

Jedina informacija koja se uspjela probiti sa zatvorenog događanja u javnost, glasi da jedan proizvođač mobilnih uređaja već radi na instaliranju sekundarnih e-ink ekrana u svoje uređaje.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više informacija o ovom zanimljivom projektu.

(Stuff.tv / Vidi.hr)

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh