Novosti

Pantech najavio najbrži smartphone na svijetu

Pantech, poduzeće iz Južne Koreje je malo poznata tvrtka u svijetu, ali ovom najavom su usmjerili puno pozornosti na sebe. Pantech Vega Racer je smartphone koji pripremaju, a čiji dvo-jezgreni procesor kuca na frekvenciji od nevjerojatnih 1.5 GHz.

Uz dotični procesor ide i Adreno 220 grafički čip, što čini doista ubojitu kombinaciju.1.5 GHz procesor je Qualcomm Snapdragon MSM8660, isti chipset koji se nalazi u HTC Evo 3D i HTC Sensation pametnim telefonima. U tim uređajima procesor radi na 1.2 GHz, a za Vega Racer je overclockiran na 1.5 GHz i time još brži.

Zaslon na Vega Raceru je 4.3″ LCD WVGA rezolucije (800 x 480 piksela). Uređaj dolazi sa 1 GB RAM-a (više nego na Sensationu) te parom kamera – stražnjom od 8 MP i prednjom za video pozive (1.3 MP). Uređaj napaja standardna Li-Ion 1650 mAh baterija.

Ukupno gledajući, nevjerojatne specifikacije za uređaj težine 120 grama i debljine 9 milimetara.

Vega Racer će biti pogonjen sa Android 2.3 Gingerbread OS-om. Moćni smartphone dolazi na police južno-korejskog SK Telecoma već sljedeći mjesec. Zasad je nepoznato hoće li uređaj biti dostupan i za druge zemlje. U svakom slučaju, odnijeti će titulu prvog pametnog telefona sa 1.5 GHz-nim procesorom.

U prilog tome da će Pantech postati sve poznatiji ide i činjenica da planiraju vlastiti tablet. Nadamo se da će i dotični biti jednako impresivnih specifikacija.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh