Geekmaxi
Novosti

Pixel 2 dojahat će najesen na Snapdragonu 836

Kraj ljeta donio je novu navalu top-telefona renomiranih proizvođača: flagship ovdje, flagship ondje, a sad na red dolazi i Google. Sljedeća generacija njegova Pixela svjetlo dana trebala bi ugledati 5. listopada, kaže uvijek dobro upućeni Evan Blass.

To bi značilo da će se Google vjerno držati kalendara, jer će Pixel 2 biti predstavljen gotovo točno godinu dana nakon originala. Ponuda će se dijeliti u dva rukavca: Pixel će imati dijagonalu ekrana od 5 inča, dok će se Pixel XL rastegnuti do punih 6 inča. Zanimljivo, proizvodnja je povjerena različitim kompanijama: manjeg će raditi HTC, dok će XL varijantu sastavljati LG.

Google ostaje vjeran jednoj kameri na leđima i ne prati trendove; ni ne treba, jer Pixel još uvijek, gotovo godinu dana od premijere, čisti pod gotovo sa svakim pametnim telefonom koji se usudi usporediti svoju kameru s Googleovim flagshipom.

Ostatak konfiguracije bit će vrhunskih karakteristika, a predvodit će ih Snapdragon 836. Za sitnu marginu sposobniji i optimiziraniji od Snapdragona 835, novi Qualcommov čipset očigledno će svjetsku premijeru doživjeti unutar ovog telefona, kao i Android 8.0 Oreo. Ovom posljednjem želimo više uspjeha na tržištu od verzije 7 (Nougat), koja nije zaživjela u mjeri u kojoj se Google nadao.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh