Novosti

Pogledajte koji prijatelju su vam blizu

Facebook je smislio još jedan način kako da ostanete u kontaktu sa svojim prijateljima. Dobivajući inspiraciju od velikog broja aplikacija za objavljivanje lokacije koje su već dostupne na tržištu, „Prijatelji u blizini (Nearby Friends)“ je nova opcija koja vam pokazuje kada ste u blizini svojih prijatelja u stvarnom svijetu.

U svom postu na blogu o ovome, Facebookov proizvodni menadžer Andrea Vaccari je dala brzi izvještaj o prirodi ove opcije. To jest, morat ćete sami omogućiti ju za sebe, što je bez sumnje potez da se zadrži odredba o privatnosti na razini.

Specifično, usluga vam dopušta da odaberete tko može vidjeti da li ste im blizu i možete ju ugasiti ili upaliti u bilo kojem trenutku. I vi i vaši prijatelji će morati imati uslugu uključenu i odabrati da podijele to s drugima kako bi usluga radila. Jednom kada ste ju aktivirali i u blizini prijatelja, primit ćete obavijest koja vas upozorava na bližu prisutnost vašeg prijatelja.

To je prva veća opcija koja će pogoditi Facebook u više od godine dana. Div društvenih mreža je bio veoma zaposlen u posljednje vrijeme sa preuzimanjem Oculusa i WhatsAppa, da ne spominjemo puštanje aplikacije za čitanje novina Paper. Kao takva, nisu imali mnogo vremena za fokusiranje na njihov glavni proizvod. Nearby Friends koji izlazi i za Androidove korisnike i za korisnike iOS-a je pauziran tijekom nekoliko idućih tjedana. Nema obavijesti još uvijek hoće li i kada izaći i na drugim platformama poput Windows Phonea.

 

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh