Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Pokémon Go će u listopadu ukinuti podršku za starije iOS i Android mobitele

Iz Niantica tvrde da će ova promjena imati utjecaj na vrlo mali postotak dnevno aktivnih igrača, no to je ipak gubitak za one koji ne žele ili ne mogu kupiti napredniji mobitel.

Foto: Pixabay

Ako i dalje igrate Pokemon Go na starijem pametnom telefonu koji koristi starije operativne sustave, nažalost imamo lošu vijest za vas.

Tvrtka Niantic će sredinom listopada izdati ažuriranje za igru Pokemon Go, nakon kojeg korisnici mobitela ili tableta s Android 5.0 Lollipop ili iOS 10 ili 11 operativnim sustavom više neće moći igrati tu igru.

Twitter profil igre Pokemon Go potvrdio je da će se na listi uređaja na kojima više neće biti moguće igranje igre naći iPhone 5S i iPhone 6 iako oni mogu preuzeti iOS 12, piše The Verge.

“Uređaji iPhone 5S i 6 imaju samo 1 GB RAM-a, a mi ne želimo kočiti razvoj i implementaciju mogućnosti za većinu igrača koji imaju naprednije mobitele”, izjavili su iz tvrtke Niantic.

Pokemon Go možda nije toliko zahtjevna igra kad se usporedi s drugim, ali se u velikoj mjeri oslanja na kamere mobitela, GPS praćenje i 3D vizuale koji mogu utjecati na pražnjenje zastarjele baterije.

Iz Niantica tvrde da će ova promjena imati utjecaj na vrlo mali postotak dnevno aktivnih igrača, no to je ipak gubitak za one koji ne žele ili ne mogu kupiti napredniji mobitel.

Pokemon Go je i dalje vrlo popularan, a prošla godina je bila najuspješnija za tvrtku Niantic. Tijekom ove godine profit u drugom kvartalu iznosi 254 milijuna dolara unatoč pandemiji koronavirusa, pa se radi o rastu za 38 posto u odnosu na prethodni kvartal.

1 komentar

1 komentar

  1. Pax

    2 rujna, 2020 u 2:10 pm

    Tko još u ovo vrijeme hvata pokemone?????
    Trebaju napraviti Covid Go jer ćeš samo to i uhvatiti.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Novosti

Opcija je još uvijek u fazi razvoja, ali bi mogla biti uključena u novi Android 12 operativni sustav.

Samsung

Najnovija generacija Samsung Galaxy S serije korisnicima pruža najmodernije kamere te inovativne mogućnosti povezivanja u potpuno novom dizajnu

Aplikacije

WhatsApp je službeno potvrdio da će od nove godine, odnosno od 1. siječnja, ukinuti podršku za starije modele mobitela. Ova odluka se odnosi na...

Novosti

Stručnjaci s web stranice Tom's Guide proveli su poseban test kako bi utvrdili koji mobiteli zaista imaju bateriju koja najduže traje.