Geekmaxi
Asus

Prvi pogled na Padfone 2 i Asus Taichi

Annant Dwivedi s Bloomberg TV India je imao čast prvi vidjeti uživo nove uređaje Asusa o kojima već dulje vrijeme kruže razne poluinformacije i glasine. Naravno, među njima se najviše ističu dva proizvoda, jedinstveni hibrid ultraprijenosnika i tableta Asus Taichi i nova inačica tableta s dockom za pametni telefon, Padfone 2.

Mada šef Asusa Jerry Chen, s kojim je Dwivedi obavio kraći razgovor nije previše ulazio u tehničke detalje novih uređaja, poznato je da će ultraprijenosnik Asus Taichi posjedovati Intel iCore 7 procesor, te će ga krasiti dva ekrana, jedan s unutrašnje strane i drugi na poklopcu, što ga čini jedinstvenim uređajem te vrste. Ideja postavljanja drugog ekrana na poklopcu je u tome da tijekom prezentacija jedan korisnik radi na prijenosniku, dok osobe s druge strane mogu promatrati što se dešava na ekranu. Pored toga, kad se prijenosnik sklopi, možete ga koristiti kao tablet. Taichi naravno radi na Windowsima 8, a bit će predstavljen u prosincu ove godine.

Što se tiče Padfonea 2, koji će biti službeno predstavljen 16. listopada, odmah je vidljivo je da je postao lakši i tanji, a njegov pametni telefon ima veći 4,7-inčni ekran HD razlučivosti i 13 megapikselnu kameru. Telefon se sada “garažira” u tablet direktno, a baterija čitavog uređaja bi trebala držati 2 do 3 dana.

Izvor: Bloomberg TV India / Vidi.hr

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh