Novosti

Sada je i službeno: Microsoft prestao razvijati Windows Phone

Foto: Joe Belfiore / Microsoft.com

Nakon što je još prije nekoliko mjeseci Microsoft službeno odustao od podrške za Windows Phone 8.1, što su mnogi (uključujući i Geek.hr portal) proglasili kao dan kada je preminuo Windows Phone, dolaze nam nove informacije iz informatičkog diva, koje se neće svidjeti korisnicima njihovih pametnih telefona.

Zadnjih dana na društvenim mrežama pitaju se korisnici što će biti s ovim operativnim sustavom, radi li Microsoft uopće na razvoju aplikacija, hardwarea, tj. općenito uređaja. Iako su mnogi davno shvatili da je Windows Phone sve manje bitan Microsoftu, još uvijek nije bilo službene potvrde iz kompanije da su prestali razvijati OS i sami uređaj.

No, jučer je ta potvrda došla putem Twittera od dopredsjednika Microsofta, koji je u svojoj objavi jasno napisao: “Naravno da ćemo nastaviti pružati podršku za našu platformu, da ćemo ispravljati greške i objavljivati sigurnosna ažuriranja… Ali, razvoj novih značajki i hardwarea nije nam u fokusu.” – napisao je Joe Belfiore.

Jasno je da su korisnici još jednom ostali razočarani, mnogi i ljuti, te se s pravom pitaju trebaju li nastaviti koristiti ovaj operativni sustav ili prijeći na neki drugi, koji se razvija redovito. Činjenica je da sve više korisnika prestaje koristiti Windows Phone, a to je napravio i sam Joe Belfiore, što je svojevremeno priznao na Twitteru, i poručio korisnicima da odaberu što je najbolje za njih.

https://twitter.com/joebelfiore/status/917071399541391360

3 komentara

3 Comments

 1. 9 listopada, 2017 at 7:53 pm

  Koji korisnici??zadnji put sam vidjel prije 4-5 god da to netko koristi,i to sve redom low-end aparati kod ljudi 60+ god

 2. 9 listopada, 2017 at 8:59 pm

  Matej Brizar

  • 9 listopada, 2017 at 9:01 pm

   Vidjeh

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh