Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Samsung je koristio kineske optičke dijelove u svojim flagship modelima Galaxy S9 i S9 Plus

Kineske tvrtke obično se povezuje s lošom reputacijom kvalitete i jeftinim proizvodima koji mogu ali i ne moraju dugo potrajati, no takvo mišljenje ima sve manje uporišta u stvarnosti.

Kina je zadnjih godina postigla znatan razvoj u kvaliteti proizvoda i na tržište postavlja uređaje koji mogu parirati i najboljima. Tome najbolje svjedoče usponi kineskih tvrtki poput tvrtki Xiaomi, Vivo, Huawei i OPPO.

Sljedeći mig u tom smjeru dolazi od južnokorejskog Samsunga koji je po svemu sudeći koristio kineske optičke dijelove u svojim flagship modelima. To se događa po prvi put, jer je Samsung dosad koristio leće isključivo južnokorejskih dobavljača poput tvrtki Kolen, Sekonix i Samsung-Electro Mechanics za svoje Galaxy uređaje.

Samsung je za modul prednje kamere na ovogodišnjim flagship modelima Galaxy S9 i S9 Pro uporabio leće kineske tvrtke Sunny Optical. Ovo se smatra prilično velikim postignućem jer je poznato da upravo optički dijelovi imaju najveću tehničku barijeru od svih komponenata pametnog telefona.

Foto: modul za dvostruku kameru kineske tvrtke Sunny Optics

Ovo je prvi put da su proizvodi tvrtke Sunny Optical korišteni u flagship modelima, iako tvrtka posluje i s uspješnim domaćim proizvođačima poput Huaweija te tvrtki Vivo i OPPO.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Samsung

Samsung je predstavio Galaxy Z Flip 5G, uređaj koji spaja već nadaleko poznati pametni telefon s munjevitom brzinom 5G mreže, kreirajući potpuno novo korisničko...

Samsung

Nova era mobilne tehnologije u potpunosti prati okolnosti "novog normalnog" jer ostati povezan i funkcionalan postaje ključni dio novonastale svakodnevice.

Samsung

Ovaj jedinstveni mobilni paviljon svojim će IT atrakcijama upotpuniti bogatu ponudu festivala.

Samsung

Aplikacija Hand Wash podsjeća korisnike na pranje ruku u ujednačenim intervalima tijekom dana.

Oglašavanje