Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Serviser u istočnoj Turskoj napravio kolekciju od preko 1.000 starih mobitela

Foto: AA

Şahabettin Özçelik, serviser mobitela iz turske provincije Van, popravkom mobitela počeo se baviti prije 20 godina. Osim toga, odlučio je skupljati stare modele mobitela, a do sad je napravio kolekciju od tisuću mobilnih uređaja.

Kolekcija je bila puno veća prije nego što su lopovi ušli u njegovu kuću i ukrali 700 od 1.700 mobilnih uređaja različitih modela koje je Özçelik prikupio tijekom svog rada.

Özçelik, koji preostale mobitele izlaže u sobi svoje kuće, pažljivo se brine o mobitelima koji su se prodali u tisuće primjeraka u vrijeme njihove proizvodnje.

Rekao je da se ovim poslom počeo baviti prije 20 godina jer su ga zanimali mobiteli i tada je počeo skupljati stare modele.

Podsjetio je da se stari modeli mobitela više ne porizvode zbog stalnog razvoja novih modela mobitela.

“Nakon određenog vremena odlučio sam napraviti kolekciju misleći da ljudi neće moći pronaći ove mobitele. Imam mobitele koje sam upravo kupio i popravio. Držim ih u svojoj kući. Svi mobiteli rade, baterije također. Imao sam kolekciju od 1.700 mobitela, ali ukrali su 700.”, pojasnio je Özçelik.

Također, istakao je da su svi mobiteli vrlo rijetki i da imaju veliku vrijednost.

“I ranije su mi davali razne ponude, ali ja nisam dao svoju kolekciju. Pripremio sam sobu u svojoj kući posebno za mobitele. Povremeno mi je teško održavati mobitele, ali trudim se održati ih u najboljem mogućem stanju.”, nadodao je Özçelik, a prenosi Daily Sabah.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Xiaomi

Nakon što je u drugom kvartalu 2021. godine Xiaomi ostvario nevjerojatan skok prodaje od čak 83 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine,...

Aplikacije

Kako bi se aktivirao "Drunk Mode", korisnici trebaju odabrati aplikacije koje žele zabraniti te postaviti "provjeru trijeznosti" koju će biti potrebno zadovoljiti kako bi...

Samsung

Najnovija generacija Samsung Galaxy S serije korisnicima pruža najmodernije kamere te inovativne mogućnosti povezivanja u potpuno novom dizajnu

Aplikacije

WhatsApp je službeno potvrdio da će od nove godine, odnosno od 1. siječnja, ukinuti podršku za starije modele mobitela. Ova odluka se odnosi na...

Oglašavanje