Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Snapdragon 480 najavljuje val pristupačnih 5G mobitela

Snapdragon 480 je proizvod koji će značajno poboljšati performanse uređaja.

Foto: Qualcomm

Qualcomm je i službeno najavio Snapdragon 480, najnoviji procesor s 5G mogućnostima i prvi iz Snapdragon 4 serije čipova koji će omogućavati rad budget Android 5G mobitela. Riječ je o uređajima koji bi trebali imati pristupačnije cijene od svih dosadašnjih 5G projekata tvrtke Qualcomm.

Teaser novog Snapdragona pojavio se još na događaju IFA 2020, ali posljednja najava donosi prve stvarne detalje o procesoru.

Snapdragon 480 ima integrirani Snapdragon X51 modem s podrškom za mmWave i sub-6Hz mreže. Ovaj potez mogao bi biti jedan od najvažnijih koraka u nastojanju da 5G mreža postane pristupačnija i stigne do velikog broja korisnika diljem svijeta.

Trenutno većina 5G mobitela košta više od 500 dolara, a tehnologija je uglavnom ograničena na premium uređaje.

No, Snapdragon 4 serija bi to mogla promijeniti s obzirom na činjenicu da Qualcomm radi na tome da proizvođači 5G tehnologije mogu uključiti i u svoje budget mobitele koji će se prodavati po cijenama od 125 do 200 dolara. To znači da bi 2021. godina mogla biti godina pristupačnih 5G mobitela, piše The Verge.

Snapdragon 480 je proizvod koji će značajno poboljšati performanse uređaja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Novosti

HMD Global navodi da će ulaganja biti iskorištena kako bi se ubrzao rast u području 5G tehnologija i da će na tržište lansirati više...