Novosti

Stižu 4-jezgreni procesori iz Qualcomma?

Qualcomm Incorporate, američka tvrtka bazirana u San Diegu i vodeći proizvođač procesora za pametne telefone i tablete, prije dva dana je objavio da će u suradnji sa Microsoftom izdati četvero-jezgreni procesor namijenjen, među ostalim, Windows 8 OS-u.

“Qualcomm i Microsoft imaju dugu i produktivnu povijest kolaborativnog rada koja je usredotočena na inovativnost te smo oduševljeni što smo među vodećima u evoluciji mobilnih tehnologija,” rekao je Luis Pineda iz Qualcomma. “Naša nadolazeća porodica Snapdragon procesora je inteligentno integrirana, optimizirana za mobilno i izgrađena pametnije, što ju čini idealnim procesorom za sve veće zahtjeve korisnika za novim i inovativnim iskustvom koje će, vjerujemo, uvesti nova verzija Windowsa.”

Prvi Snapdragon procesor namijenjen sljedećoj verziji Windowsa će biti MSM8960 koji je spreman već ovaj mjesec. Nakon toga, u Qualcommu spremaju četvero-jezgreni Snapdragon APQ8064, planiran za početak 2012.

Snapdragon MSM8960 predstavlja prvo dvo-jezgreno rješenje sa integriranim multi-mode 3G/LTE modemom što ga čini savršenim dizajnom sa multi-tasking zahtjeve sljedeće verzije Windowsa. Uz sve ovo, iz Qualcomma napominju da se radi o fleksibilnom i moćnom procesoru niske potrošnje.

Čitavu objavu za medije možete pronaći na službenoj stranici Qualcomma.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh