Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Windows Phone 7.5 kroz nekoliko mjeseci?

Microsoft je potvrdio sljedeću nadogradnju za Windows Phone kodnog imena “Mango”, a radi se o verziji Windows Phone 7.5, što bi trebao biti i službeni naziv sljedeće iteracije Windows Phone operacijskog sustava.

Na pitanja o novoj verziji je komentirao Achim Berg, odgovorni na ćelu Windows Phone Marketing odjela, još na Mobile World Congressu. Iako Berg nije potvrdio ime nove verzije, naglasio je da su promjene dovoljno velike da zaslužuju novo ime i veću brojku. Nadalje, Windows Phone 7.5 bi trebao biti uvertira za Windows Phone 8.

Microsoft trenutno ulaže puno resursa u razvoj Manga, a verzija za krajnje korisnike će izaći tijekom godine. Trenutno je Mango u beta verziji. Navodno, Nokia će pričekati izlazak krajnje verzije prije nego li otkrije svoj prvi Windows Phone uređaj. Ako je vjerovati glasinama, prvi uređaji dolaze sa imenom Nokia W7 i Nokia W8.

Mango će uvesti mnoštvo novosti i poboljšanja, stoga ne čudi da se Microsoft odlučio na imenovanje nove verzije svog operacijskog sustava.

Mango će programerima biti dostupan od svibnja, a uvesti će dugo očekivanu podršku za multi-tasking, bolju integraciju third-party appova, poboljšanu upotrebu Live Tiles-a na homescreenu i dr. Tu je i Internet Explorer 9 mobile, integracija za Twitter i još neka poboljšanja koja će olakšati život programerima: pristup kameri i Motion Sensor library-u kako bi programeri mogli razvijati aplikacije koje koriste hardver uređaja.

Microsoft planira proširiti Marketplace na 35 zemalja što dodatno ide u prilog novoj verziji.

Sve u svemu, Windows Phone 7.5 bi mogao biti jak protivnik Androidu i iOS-u. Sada još čekamo konkretan datum kada će nova verzija postati dostupna za sve korisnike.


Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Vernee

Pohvalno se piše o kineskoj kompaniji Vernee – i mi smo među takvima – čiji se telefoni diče izvrsnom kvalitetom i performansama. Jedan od...

Bluboo

Bluboo Maya Max pametni je telefon kojeg njegova izrada, komponente i optimiziranost čine jednim od najozbiljnijih kandidata za kupovinu. Primarna, gotovo pa jedina svrha...

Doogee

Doogee X5 Pro je još jedan u nizu kineskih mobitela međutim realno gledajući nemaju svi love na bacanje da bi si mogli priuštiti bilo...

Elephone

Tvrtka Elephone upravo je pustila u pretprodaju svoj novi adut, model Elephone S7. Navedeni dolazi u dvije varijante: S7 s dijagonalom zaslona od 5,5 inča...

Oglašavanje