Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Windows Phone 7 zaštitne mjere

Čini se da će Windows Phone 7 operacijski sustav za mobilne uređaje, kada izađe u prodaju, slijediti poteze konkurenata mu Google Androida i iPhone OSa. Microsoft ima namjeru povezati korisnički račun Windows Live ID s operacijskim sustavom pri prvoj prijavi korisnika na sustav.

Informacija je svježa te dolazi iz vodiča kroz Windows Phone 7 arhitekturu sustava. U vodiču se potvrđuje da će korisnici morati koristiti Windows Live ID ako se žele povezati s drugim kontaktima ili koristiti različite Microsoftove usluge koje čak ukljućuju i preuzimanje aplikacija s određenih izvora.

Ovakav potez Microsofta nije novina jer se pri prijavi na iPhone operacijski sustav moralo predati podatke o iTunes korisničkom računu. Pitanje je kako će korisnici reagirati na ovakvu vrstu sinkronizacije i očuvanja sigurnosti. Ovakva vrsta prijave, uz dobre rezultate, dala je i lošu povratnu informaciju od strane korisnika uređaja Xbox 360, gdje se trebala predati e-mail adresa korisničkog računa na Live.com-u.

Micrososft je, također, poduzeo mjere zaštite od neovlaštenog korištenja tj. korištenja Windows Phone 7 sustava na neovlaštenim uređajima. Sa svakim uređajem doći će Genuine Windows Phone uvjerenje. Ako uvjerenje nije prisutno, neće se moći proći EULA-u, memorandum ugovora između korisnika i proizvođača softverskih proizvoda koji je prihvaćen kao standard na području sigurnosti poštivanja ugovora. Na ovaj način će se spriječiti korištenje Windows Phone 7 sustava na starijim Windows Mobile uređajima koji ne posjeduju odgovarajuća sklopovska svojstva.

Ostale novine koje se tiču novoga sustava jesu preuzimanje odgovornosti od strane Microsofta za bežičnu i žičnu nadogradnju sustava. Mogućnosti modificiranja aplikacija na sustavu su ograničene za proizvođače i mobilne operatere. Trenutno im je dopuštena preinstalacija maksimalno šest aplikacija koje zajedno ne zauzimaju više od 60 megabajta memorijskog prostora.

Ovi Microsoftovi koraci nisu korisnički prilagođeni, no svakako su dobri za očuvanje sigurnosti. Microsoft je, čini se, shvatio da ne može samo prodavati i brinuti se o programskim dijelovima proizvoda. Sklopovski dio igra bitnu ulogu u zadovoljavanju sigurnosnih obilježja.


Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Novosti

Clean Network program je najavljen u travnju ove godine, kao dio akcije Trumpove administracije da "zaštiti privatnost američkih građana i tvrtki".

Novosti

Funkcionira slično kao i drugi bankarski trojanci, a najveća razlika je u tome što cilja više aplikacija od svih svojih prethodnika.

Aplikacije

Nakon sedmogodišnje pauze, ovo je čak drugi Crash Bandicoot najavljen ove godine.

Aplikacije

Stručnjaci su otkrili da kineski hakeri koriste četiri alata za prikupljanje podataka s Android mobitela, a u pitanju su SilkBean, DoubleAgent, CarbonSteal i GoldenEagle.

Oglašavanje