Novosti

ZTE potpisao ugovor o patentu za Android smartphone sa Microsoftom

Kineska tvrtka ZTE, jedna od najvećih tvrtki za proizvodnju smartphonea na svijetu, pristala je platiti Microsoftu udio za uređaju koje pravi korištenjem Googleovih Android i Chrome operativnih sustava.

zte

ZTE je zasada zadnja na listi proizvođača koji su potpisali ugovore o patentu sa Microsoftom koji je uspješno potvrdio tvrdnju da Android, kojega Google besplatno daje proizvođačima smartphonea, koristi tehnologiju koja je u vlasništvu njihove tvrtke.

Google je glavni i najuočljiviji protivnik dogovora za patent s Microsoftom iako, sudeći prema svemu što se događalo nedavno, te nesuglasice bi mogle biti riješene uskoro.

Postignut dogovor s tvrtkom ZTE za Microsoft znači da sada imaju dogovore o patentu s četiri od pet najvećih proizvođača Android uređaja.

Osim što sada imaju dogovor i s tvrtkom ZTE, Microsoft već ima sklopljene ugovore s dvije tvrtke iz Južne Koreje, Samsung Electronics i LG, te tvrtkom iz Taiwana HTC. Još nisu uspjeli postići dogovor s tvrtkom Huawei iz Kine koja raste velikom brzinom.

Prema riječima koje dolaze iz Microsofta, oni sada imaju dogovore za Android patent s oko 20 proizvođača takvih uređaja i 60% Android uređaja koja se prodaju diljem svijeta dolaze s Microsoftovom dozvolom za patent.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh