Nubia

MOBILNI MONSTRUM: Nubia Red Magic 3 apsolutni je hardverski šampion

Konkurencija je lijepa stvar, tjera te da radiš čuda kako bi prodao proizvod. U flagship kategoriju, i to u najzahtjevniji segment, onaj gdje su mobiteli za igre, upravo je uletio Nubia Red Magic 3. Kad god se pravi novi mobitel, ma koliko da košta, proizvođač gleda da tu i tamo uštedi (Xiaomi flagship kategorija još uvijek nije vodootporna, recimo). ZTE je ovdje cijelu stvar okrenuo naglavce, pa nakrcao Red Magic 3 samo vrhunskim hardverom, što uključuje dvije vrste hlađenja i video od 8K.

Više s Geek.hr: Huawei i Xiaomi pametni satovi na Flash ponudi [EU lager]

Impresivne karakteristike kreću s AMOLED ekranom dijagonale 6,65 inča, bez ikakvih rubova ili usjeka na vrhu, dakle čisto i preko cijele prednje strane telefona. Zanimljivo, na leđima je samo jedan senzor kamere, izgleda da je ZTE išao s pretpostavkom kako gejmeri ne trebaju bokeh efekt. Svejedno, Sonyjev IMX586 impresivan je senzor.

Čipset može biti samo Snapdragon 855, kojeg navodno prate ZTE-ovi kućni algoritmi koji iz njega izvlače dodatne performanse. S tako jakim procesorom i 12 GB radne memorije one su ionako zvjerske. Gejmerski stroj zahtijeva i adekvatno hlađenje, a Red Magic 3 ima ih čak dva: jedno je vodeno, a drugo je zračno i podrazumijeva ventilator kojim će se temperatura spustiti na prihvatljivu razinu čak i pri najžešćim okršajima.

A da bi igranje potrajalo, tu je i masivna baterija kapaciteta 5.000 mAh. Početna cijena u Kini za 6+64 GB varijantu bit će $430, što ga čini izvanredno isplativim strojem. Najskuplji model, onaj s 12+256 GB memorije, koštat će 640 dolara, što je i dalje super-pristupačno za ovakvu konfiguraciju. U prodaju kreće od 3.5., vidjet ćemo kakva će cijena biti za nas s drugog kraja svijeta.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh