Oppo

Iskače odozgo, ali sa strane: Oppo Reno nova je smartfon-perverzija

Danas je kompanija Oppo održala službenu konferenciju za medije, na kojoj je predstavila svoj novi model – točnije, seriju modela – Oppo Reno. Iako se unazad par mjeseci govori o njima, tek danas se sve zna sa sigurnošću. A ono što smo saznali je impresivno.

Više s Geek.hr: Kupi Xiaomi smartfone bez plaćanja carine!

Oppo Reno ima zaslon dijagonale 6,4 odnosno 6,6 inča, koji pokriva 93,1% prednje strane uređaja. Prekriven je s Gorilla Glass 6, najjačom zaštitom ekrana dostupnom na tržištu. Ispod zaslona smješten je senzor otiska prsta, s posebnim softverskim dodacima namijenjenim sigurnosti od neovlaštenog otključavanja. Dvije su verzije ovog mobitela: Standard i 10x Zoom Edition. Najupečatljiviji detalj na mobitelu je njegova pop-up selfie kamera sa 16 MP, koju možete vidjeti na priloženim fotkama.

Standardna verzija se opet dijeli po veličini memorije (6/128 GB, 6/256 GB, 8/256 GB) i od 19. ovog mjeseca prodavat će se u pet boja. Ekran ima 6,4 inča u Full HD rezoluciji, a čipset je odlični Snapdragon 710. Zadnja kamera je 48-megapikselni Sony IMX586, a sekundarni senzor ima 5 MP. Baterija je kapaciteta 3.765 mAh, a za nostalgične među vama, tu je i 3,5-milimetarski ulaz za slušalice.

Više s Geek.hr: Ovo su najmoćniji smartfoni na planeti!

Jača verzija, ona s 10x hibridnim optičkim zumom, prodavat će se u tri boje. Memorijski moduli su isti kao i na standardnoj verziji (6/128 GB, 6/256 GB, 8/256 GB), ali je zato čipset najjači kojeg se može naći, strašni Snapdragon 855. Ekran je također veći i ima 6,6 inča u Full HD rezoluciji, opet s Gorilla Glass 6 kao zaštitom.

Na leđima su tri kamere: primarni senzor s 48 MP (Sony IMX586), periskopski telefoto senzor s 13 MP te širokokutni senzor s 8 MP i 10x optičkim zumom. Prednja kamera je ista, ima 16 MP i iskače iz onogBaterija je veća i ima 4.065 mAh, a cijela konfiguracija je opremljena tekućim hlađenjem. Oba modela imaju Android 9, preko kojeg se nalazi kućno rješenje ColorOS. Cijena u Kini bit će 447 dolara za najslabiju Standard verziju, do 715 dolara za najjači 10x Zoom Edition.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh