Oppo

Mobilna perverzija: Oppo Find X nakrcan s 10 GB RAM-a

Kompanija Oppo, mada četvrta po količini proizvedenih mobitela u svijetu, kod nas je relativno nepoznata jer u nas dominiraju drugi kineski proizvođači kao što su Xiaomi, Doogee ili Oukitel.

Neopravdano izostavljen, Oppo drma na tržištima koje smatra domaćima, dakle u Kini i Indiji. Njihov trenutni flagship i prava bomba od mobitela je Find X, koji izgleda pa jedno devet puta bolje od nekih tamo Samsunga ili iPhonea, dok su mu performanse u najmanju ruku jednake. Bez razmišljanja bih si kupio taj model, samo da mi žena dopusti potrošiti tolike novce na smartfon. 🙂

Osim fantastičnim dizajnom i brutalnim performansama, ovaj se uređaj priprema za još jedan iskorak u svijetu mobilne telefonije: bit će prvi serijski mobitel s ugrađenih čak 10 GB radne memorije!

Nije da trenutni model štuca po tom pitanju, dapače. s 8 GB radne memorije Find X je u samome svjetskom vrhu, ali čitavih deset gigabajta… Ajme. Većini korisnika sasvim je dostatno 2 GB radne memorije, koliko se danas nalazi na najjeftinijim uređajima – pozivi, Candy Crush, Whatsapp i Facebook ni ne trebaju više – pa je jasno da se radi o marketinškom potezu. Njime se cilja na kupce voljne potrošiti ekstra svote novca da bi imali najjači, najnoviji, po svemu naj, naj mobitel.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh