Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Oppo

Mobitel kakav još nikada niste vidjeli

Kineska tvrtka Oppo, u suradnji s japanskim dizajnerskim studijom Nendo, osmislila je “kližući” mobitel .

Foto: Twitter

Iz dana u dan pojavljuju se ambiciozni neobični pokušaji novih mobilnih uređaja, a sad nam tvrtka Oppo predstavlja upravo jedan takav.

Kineska tvrtka Oppo, u suradnji s japanskim dizajnerskim studijom Nendo, osmislila je “kližući” mobitel koji mijenja veličinu onako kako vam odgovara ovisno o trenutnoj potrebi.

Mobitel se može preklopiti baš kao i ostali preklopni mobiteli na tržištu, ali može se i djelomično otvoriti ovisno o tome je li vam potrebna veća ili manja površina zaslona.

Tvrtka je kod dizajniranja uređaja mislila i na gamere pa uređaj kad se potpuno otvori posjeduje ogroman zaslon tako da sve upravljačke kontrole na lijevoj i desnoj strani ne ometaju pogled na igru.

Kad se mobitel otvori na prvom “pregibu”, otvori se četiri centimetra ekrana koji su dovoljni za osnovne funkcije kao što su pregled poziva, čitanje obavijesti, otvaranje aplikacija za reprodukciju glazbe i slično.

Na drugom “pregibu”, uređaj nudi osam centimetara ekrana što je prigodno za fotografije, a posebice praktično za selfije jer se kamere tad nalaze okrenute prema vama.

Na kraju, kad se mobitel potpuno otvori, kamere zauzimaju svoj standardni položaj sa stražnje strane i dobije se najveća površina zaslona.

Iz tvrtke Oppo nisu naveli kad planiraju službeno staviti mobitel u prodaju, ali vrlo je vjerojatno da će se pojaviti na nekom tehnološkom događanju sljedeće godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Oppo

Proizvođači mobitela pokušali su “eliminirati” neugledne selfie kamere sakrivajući ih ispod zaslona ili rotiranjem stražnje kamere, ali Oppo razmišlja o drugačijoj i neobičnoj metodi....

Oppo

Tvrtka Oppo će u studenom predstaviti svoj novi uređaj – Oppo K7x. Riječ je o uređaju srednjeg ranga koji nosi naziv Oppo K7x 5G,...

Oppo

Novi uređaj će dijeliti ime s uređajem iz 2015. godine.

Novosti

Clean Network program je najavljen u travnju ove godine, kao dio akcije Trumpove administracije da "zaštiti privatnost američkih građana i tvrtki".

Oglašavanje