Oppo

OPPO je najprodavaniji Android ove godine

Tvrtka Strategy Analytics, koja se bavi istraživanjem tržišta mobilnih proizvoda, objavila je novo izvješće kojim je pokrivena dinamika iz prvog kvartala ove godine.

Podaci koji nas zanimaju tiču se količine prodanih pametnih telefona, a na tom polju ima zaista iznenađujućih podataka. Prema njima, najprodavaniji Android uređaj stiže iz Kine.

Da otklonimo moguće nesuglasice: apsolutni prvak je Apple sa svojim iPhone 7 (21,5 milijuna prodanih komada) te iPhone 7 Plus (17,4 milijuna). No treći na listi nije Samsung, kako je bilo za očekivati, nego Oppo, kompanija koja svoje telefone prodaje na strogo ograničenom području.

R9s uređaj je s 5,5-inčnim Full HD zaslonom, Snapdragonom 625, memorijskom kombinacijom 4 GB RAM/64 GB ROM te 16 MP senzorom s obje strane telefona. Kao takav prodan je u fantastičnih 8,9 milijuna primjeraka, i to gotovo isključivo na tržištima Kine i Indije. Upravo je taj model zaslužan za Oppovu dominaciju među Androidovim krdom.

Samsung, uobičajeni Appleov prvi pratitelj, u to vrijeme još nije predstavio Galaxy S8 i 8 Plus, pa tu valja tražiti razloge njegova skromnijeg tržišnog udjela. Što se južnokorejskog giganta tiče, ta će se slika zacijelo popraviti u mjesecima koji dolaze.

1 Komentar

1 Komentar

  1. 14 svibnja, 2017 at 6:25 pm

    Kako ga kupiti u Srbiji?

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh