Oppo

Oppo R19 i Vivo X25 imat će pop-up kamere

Kraj prošle godine donio je neke lijepe naznake za budući dizajn pametnih telefona. Prvo je Vivo Nex pokazao zaslon preko cijele prednje strane mobitela, s pop-up selfie kamerom iznad njega. Onda je stigao Oppo Find X s kliznim mehanizmom, gurajući cijelu stvar još jedan korak dalje. Izgleda da će cijela stvar postati trend, jer se isti princip priprema za nadolazeće modele Vivo X25 i Oppo R19.

>> Više s Geek.hr: fantastični ruksak s LED ekranom sad je na flash akciji

Navodno je dizajn za oba mobitela zgotovljen i već su pripremljeni industrijski kalupi. Osobno se nadam kako će se ovakav proizvodni proces dodatno usavršiti i postati jeftiniji kroz proizvodnju u masi, pa ćemo i među budget smartfonima dobiti full-screen iskustvo i selfie kamere dostupne kroz pop-up ili klizni mehanizam, svejedno. Obje spomenute kompanije – Oppo i Vivo – pripadaju istom vlasniku, tvrtki BBK Electronics. Osim ova dva giganta, BBK Electronics posjeduje još jedan ugledan smartfon brend, tzv. ‘flagship killer’ OnePlus.

>> Više s Geek.hr: Xiaomi Pocophone F1 na EU skladištu za samo €299,99!

Oppo je baš prije nekoliko dana napunio puno desetljeće prisutnosti na tržištu mobilne telefonije. Počeo je s modelom A103, da bi prvi Android OS došao već 2010. godine s modelom X903. Do danas se puno toga promijenilo, a Oppo i Vivo su od nekadašnjih tržišnih pratitelja postali tržišni lideri, donoseći stalne inovacije i sve bolju vrijednost za svoje proizvode.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh