Oppo

Realme X2 Pro – uskoro u EU

Realme se isprva pojavio u Kini pod nazivom OPPO Real. Svoj vijek je započeo kao podmarka kineske kompanije OPPO Electronics Corporation. Dana 30.7.2018. Realme je postao neovisna tvrtka koja je kao svoj fokus navela razvoj i prodaju mobilnih telefona za mlade s jakim performansama i modernim dizajnom, uz pristupačnu cijenu.

Poznati su po rekordnoj prodaji od 1 milijun primjeraka prodanih unutar 3 dana u Indiji, za vrijeme festivala svjetla zvanog Diwali. Isprva orijentirana na azijsko tržište, tvrtka je u svibnju 2019. ušla i na europsko tržište. Od kolovoza 2019. postoji preko 10 milijuna korisnika Realme uređaja.

Realme X2, smartphone sa 4 kamere i cijenom od oko 200EUR,  izašao je na tržište u rujnu ove godine. Specifikacije ovog smartphonea možete pogledati na ovom linku.

Sada je već u najavi njegova poboljšana inačica, Realme X2 Pro. Putem svoje stranice Realme je počeo postupno otkrivati informacije o ovom flagshipu, a možete ih pratiti na ovom linku. Zanimljivo je da će, po glasinama, ovaj uređaj prvo biti predstavljen u Španjolskoj 4.10.2019., a u Kini i ostatku Azije koji dan poslije.

Specifikacije otkrivaju dan po dan, a zasada ih je poznata nekolicina. Dosad je otkriveno da će sadržavati Snapdragon 855+ SoC uz četiri kamere iza i jednu selfie kameru. Glavna kamera je 64MP sa f/1.8. Ostali detalji o kamerama još su nepoznati, no poznato je da će imati ultra-wide kameru sa kutom 115 stupnjeva i telephoto kameru sa 20x hibridnim zoomom. Postoje i informacije o unaprijeđenom algoritmu za stabilizaciju slike i Nightscape 2.0. Još je potvrđena i informacija o frekvenciji osvježavanja ekrana koja je 90Hz.

Druge informacije poput onih o ekranu, o RAM-u i skladišnom kapacitetu, očekuju se 3. listopada odnosno 4. listopada. Nagađanja o hardveru su od 4-8GB + 64-128GB, a cijenom bi trebao konkurirati pristupačnom flagshipu modelu Xiaomi Mi 9T Pro koji košta oko 450EUR.

Otkrivanje specifikacija i cijenu pratite na službenoj  Realme EU stranici X2 Pro modela.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh