Oukitel

Dolazi nam K10, smartfon s monstruoznom baterijom i likom od kože

Oukitel je još od svog osnutka zacrtao jasnu strategiju svog poslovnog plana: oni će oboriti tržište ponudom smartfona s monstruoznim, krupnim baterijama. U tom poduhvatu dosad su postigli zadovoljavajuće uspjehe za kompaniju u usponu, a svakim novim modelom Oukitel uspijeva nadmašiti samog sebe. Nakon što smo se nauživali većeg broja smartfona s baterijama kapaciteta 10.000mAh (to su K10000, K10000 Max i K10000 Pro, od kojih su zadnja dva i dalje dobre opcije), u 2018. godini ova će simpatična kompanija otići jednu stepenicu više – za siječanj je najavljen K10 s baterijom kapaciteta 11.000mAh.

Nevjerojatna stvar, u kompaniji tvrde kako baterija može izdržati i do tjedan dana uobičajenog korištenja, što je golemo olakšanje za velik broj korisnika koji gaji poseban osjećaj frustracije spram slabe moći baterije, i to baš kod smartfona, uređaja na koje smo se naviknuli u tolikoj mjeri da nas bez njihovih svijetlih zaslona ponekad prati i osjećaj izoliranosti, izgubljenosti. E pa, s K10 možete zaboraviti na takve obrise egzistencijalnih muka. A tu nije ni kraj njegovom hvastanju – čuj zaslon.

K10 će imati FHD zaslon dijagonale 6 inča. Prilično moćna rezolucija od 2160*1080 piksela bit će ukroćena u 18:9 formatu, a svi ti elementi u kombinaciji ponudit će kvalitetan, oštri prikaz. Oukitel se ni za ovaj smartfon nije odlučio za tehnologiju zakrivljenog zaslona, nego su u skladu s prizmatičnim dizajnom kućišta jednako tako oblikovali i ekran. Okvir kućišta je od aluminija, a stražnja ploča je presvučena nekom imitacijom kože. Zaista zanimljiv finiš je ploča sa senzorima koja je oblikovanan poput kakvog grba, sve to skupa djeluje prilično izuzetno.

Baterija od 11.000mAh potpisuje BAK, a osim visoke gustoće, tu je i inteligentni sustav praćenja potrošnje baterije, te brzi punjač 5V/5A (da ne kažem da prvi put čujem, a zaista prvi put čujem, a ovakvo povećanje amperaže trebalo bi povećati brzinu punjenja), i Oukitel će vjerojatno kroz ovaj mjesec izbaciti i kakav video u kojem će se prezentirati svi aspekti ove krupne baterije, pa ćemo znati više.

Procesor? Ne zna se! Tu informaciju odlučili su zadržati u tajnosti, nadam se kako bi nas ugodno iznenadili, a ne nešto prikrili. Poznato je da će K10 imati 6GB radne memorije i 64GB ROM-a, pa se može očekivati procesor srednjeg ranga čija će kašljucanja zataškivati golema radna memorija.

O K10 čut ćemo svakako još, nisu objavljeni ni detalji kamere, Oukitel će sigurno izvjesiti više informacija na svojim stranicama, no prenijet ćemo ih mi, stoga bez brige, uskoro više!

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh