Oukitel

Izašao službeni unboxing video za Oukitel K10

Nakon niza informacija o smartfonu Oukitel K10 koji je nedavno izašao na tržište, Oukitel je objavio i službeni unboxing video kako bi zainteresirani i potencijalni kupci mogli vidjeti što mogu očekivati da će pronaći u kutiji. K10 je jedan od najmoćnijih Oukitelovih smartfona dosad, pa su mu nadjenuli nadimak “kralj izdržljivosti”:

K10 je iz nekoliko razloga zaslužio taj nadimak, prvenstveno zbog svoje goleme 11.000mAh baterije. Uz optimiziranu potrošnju baterije, K10 može izgurati i do tjedan dana korištenja. Uz 5V/5A tehnologiju brzog punjenja ovoj zaista velikoj bateriji treba tek 2 sata i 15 minuta da se napuni do kraja.

Zaslon je specifičan zbog svog oblika koji prati linije kućišta pa je rezan prizmatično, dijagonala mu iznosi 6 inča, a omjer stranica mu je 18:9. Ovakav omjer stranica koristi sve veći broj proizvođača, a osnovna prednost je što se takvim proporcijama dobije nešto uži uređaj pa je lakše rukovati njime jednom rukom. Kućište je od metala, a stražnja ploča obložena je kožom.

Procesorske snage nisu male, dapače, Helio P23 procesor ima maksimalni radni takt do 2,3GHz, a uspješno će izvršiti sve zadatke koje od njega naručite uz podršku bogatog memorijskog kapaciteta koji se dijeli na 6GB RAM-a i 64GB prostora za pohranu.

Dosad se Oukitel baš i nije proslavio s performansama kamera koje je integrirao u svoje uređaje, pa je pitanje jesu li stvari drugačije kod K10. Prednja kamera, kao i stražnja, ima dva senzora. Glavni senzor prednje kamere ima rezoluciju do 13 megapiksela, a na stražnjoj kameri rezolucija ide i do 21 megapiksel. Pomoćni senzori prednje i stražnje kamere donose po 8 dodatnih megapiksela.

K10 ima senzor za otisak prsta na stražnjoj strani, no nije mu to jedini biometrijski sustav identifikacije; naime, ovaj smartfon dolazi s još uvijek novom i svježom tehnologijom prepoznavanja lica. Oukitel je najavio da će ažuriranje OS-a s instaliranog Android 7.1.1. Nougat na Android 8.1 Oreo stići nekad u ožujku.

Oukitel K10 stupio je u prodaju prije nekoliko dana i još uvijek je na pretprodajnoj akciji, a nabaviti ga možete ovdje.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh