Oukitel

Može li K3 stupati zajedno s velikanima? Oukitel misli da može (četiri kamere i 4GB RAM za $159,99)

Zašto bi netko odabrao kupiti upravo Oukitelov K3 smartfon? Oukitel je često mijenjao kampanju za ovaj model, pa je time možda izazvao i zbrku kod kupaca – zapravo je najbolji pristup odabrati jedan smjer i njega se držati do kraja.

Oukitel je K3 prvo najavio kao smartfon za poslovnjake, što je meni osobno najdraža varijanta marketinga – odabir ciljane skupine po korisničkim potrebama – svakako mi je uputnija od uspoređivanja smartfona na razini dizajna i hvalisanja specifikacijama za koje znamo da, koliko god dobro zvučale u slovu, njihov jek u stvarnosti rijetko kad može uistinu parirati visokokvalitetnim, iznimno popularnim smartfonima. Oukitel je K3 uspoređivao sa Sony Xperia XZ Premium , a sada ga žele dovesti u isti misaoni stupac sa Xiaomijevim najnovijim smartfonom koji potresa tržišta, Mix 2.

Pa kažu, na početku tu je sjajan finiš u boji kućišta, koji je dodatno osvijetljen zaobljenosti prednjeg stakla, ali i stražnje ploče – ovdje je zaista riječ o individualnom ukusu i pojedinačnom dlanu, netko voli da se blješti i da se vidi raskoš, netko pak više uživa znati da smartfon neće tako lako iskliznuti iz ruke. Kako god bilo, svatko očekuje makar 5,5 inča u dijagonali ekrana, a K3 ima upravo toliko, i FHD rezoluciju, a LTPS LCD ekran potpisuje kompanija Sharp. Zaštita je Asahi staklo, nešto slabije od Gorille.

K3 se može podičiti sa čak četiri kamere – odnosno, dva senzora na prednjoj strani, i dva na stražnjoj. I obje kamere dolaze s istom rezolucijom – glavni senzor na obje strane uređaja ima rezoluciju do 16 megapiksela, a pomoćni donose po 2 megapiksela. No, iako je Oukitel objavio nekoliko testova baterije (1,2), nismo od njih vidjeli snimke i fotografije koje bi nas uvjerile u kvalitetu ugrađenih senzora, odnosno performanse kamere.

MT6750T procesor radi na maksimalnom radnom taktu do 1,5GHz, a pridruženo mu je 4GB radne memorije, što bi trebalo biti sasvim dovoljno za svakodnevnu upotrebu, iako će procesor sigurno tu i tamo zakašljucati pri radu kakve zahtjevnije aplikacije. Prostora za pohranu podataka ima sasvim dovoljno – 64GB ugrađene interne memorije može se proširiti MicroSD karticom do 128GB.

I, naravno, tu je slavna baterija od 6.000mAh. Oukitel inače stječe svoju popularnost i lojalnost kupaca upravo ovim segmentom – kad je u pitanju baterija, Oukitel je jedan od najpouzdanijih brendova. K3 dolazi s podrškom za 9V/2A brzo punjenje, što znači da će baterija biti napunjena za manje od dva sata, a mogla bi trajati i duže od jednoga dana.

Oukitel K3 trenutno se cijeni kao 159,99 dolara, što znači da je podigao cijenu za 20 dolara u odnosu na prodaju prošli mjesec, što znači da si to valjda može i priuštiti. I dalje se radi o cijeni koja je vrlo kompetitivna u usporedbi s drugim smartfonima slične konfiguracije. Više o K3 možete saznati na službenim stranicama.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh