Oukitel

Oukitel K10 je poslovni smartfon s bogatom NFC funkcijom

Komunikacija bliskog polja, označena kraticom NFC, prilično je korisna funkcija koju nose mnogi smartfoni, no korisnici ju ne istražuju dovoljno ili ju ne koriste uopće, sumnjajući prvenstveno u sigurnost svojih podataka. NFC nudi brojne mogućnosti, među najistaknutijima (i najkontroverznijima) je funkcija beskontaktnog plaćanja. U pravilu, potrebno je unijeti podatke svoje bankovne kartice kako biste svu svoju gotovinu i kartice mogli ostaviti kod kuće, i kao jedinu brigu u džepu nositi smartfon.

No, nije to jedino za što služi NFC. Oukitel je ovu funkciju posebno razvio u svom modelu K10, koji je inače predstavljen kao poslovni smartfon, a takva mu je i figura (stražnja ploča prekrivena je kožnom prevlakom, u ruci je glomazan i težak, a ekran mu je prilično velik s dijagonalom od 6 inča.

NFC funkcija se kod K10 može koristiti u svakodnevnim zadaćama. Primjerice, u svoj smartfon možete unijeti svoje pokaze za javni prijevoz ili autobusne, avionske karte ili karte za vlak. Funkcija je korisna i za one koji se u životu susreću s vratima zaključanima kodom, ili ako je potrebna kartica za otključavanje – ponovno, potrebno je samo skenirati karticu ili ručno unijeti kod kako biste si smanjili muke oko čuvanja raznoraznih papirnatih ili plastičnih kartičnih ključeva.

Već sam spomenula najkontroverzniju uporabu NFC-a, to je beskontaktno plaćanje. Možda najkorisniji aspekt je jednostavan i brz prijenos podataka, bilo da se radi o glazbenim ili video sadržajima, ili o fotografijama i kontaktima, putem NFC-a taj se prijenos odvija bez pol’ muke.

K10 nije zanimljiv samo zbog ove funkcije, dapače; dolazi sa snažnom hardverskom konfiguracijom (Helio P23, 6GB+64GB) pa će i ostale uobičajene zadatke pametnog telefona obavljati s lakoćom. Baterija mu je bolesno masivna, čak 11.000mAh, a tu je i tehnologija prepoznavanja lica kako ne bi kaskao za ostatkom smartfonskog svijeta.

Prema službenim objavama, Oukitel K10 na tržište će nastupiti u siječnju sljedeće godine, stoga možemo očekivati više informacija uskoro.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh