Oukitel

Oukitel K6 pokušat će vas osvojiti svojom NFC funkcijom

Oukitel K6, koji izlazi ovoga Božića, prilično je kvalitetan smartfon koji osvaja svojim specifikacijama. Od moćnog procesora do velike memorije, solidnog zaslona i izdržljive baterije, K6 neće razočarati svojim specifikacijama, a pored osnovnog, on nudi i nešto više. Danas predstavljamo NFC funkciju, u videu možete vidjeti o čemu se radi:

NFC ili komunikacija bliskog polja je bežična tehnologija pomoću koje dva uređaja mogu razmijeniti različite vrste podataka dodirujući se ili približivši se jedno drugome. Kod Oukitela K6, ova funkcija omogućava svakodnevne radnje poput mobilnog plaćanja računa u trgovini, podizanja gotovine s bankomata, otvaranje šifrom zaključanog ulaza i sl. U videu su prikazane upravo ove, najčešće primjene NFC-a.

Također, funkcija omogućava i prijenos podataka s jednog mobilnog uređaja na drugi, što znači da lako i jednostavno možete prebaciti sadržaje poput glazbe, fotografija i kontakata.

Izvrsna stvar za poigrati se, ali i prihvatiti budućnost, koja dolazi u vidu beskontaktnog plaćanja – trend koji pratimo na više fronti i koji će se kroz narednih nekoliko godina sigurno utvrditi u praksi.

Oukitel je to prepoznao i brže-bolje se potrudio predstaviti svoju instataciju NFC-a. Premda je riječ o manje-više standardiziranoj funkciji s kojom dolazi veći broj smartfona, iz videa se može vidjeti da je Oukitel nastojao proširiti ovu tehnologiju kako bi bila što korisnija.

K6 ima Helio P23 procesor, memoriju koja se rastavlja na 6GB radne i 64GB interne, ima bateriju kapaciteta 6.300mAh i dvije dualne kamere (prednja: 13+8MP, stražnja: 21+8MP). Sa 6-inčnim FHD zaslonom nema greške, a dimenzije uređaja, priznat ćemo, jesu nešto veće, no za tu mjeru dug plaća moćna baterija. Nevjerojatno, ali Oukitel je uspio uvrstiti i tehnologiju prepoznavanja lica, a tu je i čitač otiska prsta.

>> Hands-on video

Oukitel K6 ima cijenu od 269,99 dolara – što je možda ipak malo precijenjeno, no i za to postoji rješenje – tijekom pretprodajnog perioda, cijena je snižena na 199,99 dolara. U takvom odnosu već možemo govoriti o izvrsnom omjeru cijene i kvalitete.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh