Oukitel

Oukitel K6000 – smartphone čija baterija traje deset dana

Credit: Oukitel

Kineski proizvođač mobitela Oukitel, poznat po proizvodnji smartphonea velikog kapaciteta baterije, najavio je svoj novi adut: Oukitel K6000 kodnog imena Mad Max.

Standardna nomenklatura ovog proizvođača podrazumijeva isticanje kapaciteta baterije u nazivu samog uređaja, što će reći da K6000 ima bateriju od čak 6.000 mAh. Zahvaljujući njoj, hvale se u Oukitelu, telefon će u načinu uštede baterije potrajati i do deset dana.

Credit: Oukitel

Credit: Oukitel

Osim što u Oukitelu vode računa o trajanju baterije, pobrinuli su se i za vrijeme provedeno na utičnici: K6000 podržava tehnologiju brzog punjenja, stoga s njim dobivate punjač 9V/2A kojim ćete ovako izdašnu bateriju vrlo brzo napuniti. K6000 podržava i tehnologiju reverzibilnog punjenja, što znači da njime možete puniti baterije drugih uređaja (recimo, curin smartphone čiji je kapacitet baterije 1.800 mAh 😉 ).

Posebnu su pozornost posvetili sigurnosti: baterija je litij-polimerska, što će reći da je značajno otpornija na visoke temperature no litij-ionska, koja pri tome često eksplodira. Oukitelovi inženjeri su testirali obje baterije na temperaturi od 1.000 ℃ – pogledajte priloženi video za rezultate.

Trenutno nema puno informacija o uređaju – Oukitel nije objavio niti cijenu – no ono što znamo jest da će ovo biti 4G uređaj temeljen na četverojezgrenom čipu.

2 komentara

2 Comments

  1. listopad 18, 2015 at 3:01 pm

    I moja traje 10 dana…al na punjacu

  2. listopad 18, 2015 at 3:31 pm

    ..prednja kamera 13 MP, stražnja 5…?

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh