Geekmaxi
Oukitel

Oukitel najavio dva smartfona s beskrajnim ekranom: vrhunski Mix 2 i entry-level C8

Heh, jeste mislili da su u Oukitelu ludi što propuštaju ubaciti na tržište i svoj model smartfona s beskrajnim ekranom? Vjerojatno niste ništa mislili – u poplavi modela koj se promoviraju kroz sličan raspon specifikacija i od raznih proizvođača lako nam promakne da se koji proizvođač nije oglasio. Ali danas nam postaje jasno što je Oukitel čekao dosad – ne da spremaju jedan smartfon s beskrajnim ekranom – bit će ih čak dva – jedan nešto papreniji model s vrhunskom konfiguracijom, i jedan cukreno jeftin model s entry-level specifikcijama.

Prvi, naslovljen Mix 2 i vrlo, veoma nalik Xiaomijevom Mi Mix 2, poglavito sprijeda, ima omjer ekrana i površine uređaja 80:20. Ovaj smartfon pokupio je elemente Xiaomijevog dizajna u smještanju prednje kamere i njoj pridružene bljeskalice na dno uređaja, zbog čega se selfiji okidaju sa smartfonom okrenutim za 180 stupnjeva, ako ne želite direktan snimak svog podbratka.

Oukitel je obavijestio kako će Mix 2 imati 6GB RAM-a i 64GB ROM-a, čime osvaja ljestvice unutar Oukitelove proizvodnje kao smartfon s najkrupnijom memorijom dosad. Baterija će biti nešto većeg kapaciteta od one koju ima Xiaomi Mi Mix 2 (3.400mAh). Cijena koju će Oukitel postaviti za ovaj uređaj manja je za više od 50% od Xiaomijevog ovogodišnjeg uzdanika – Oukitel Mix 2 koštat će 299,99 dolara, dok je cijena za Xiaomi Mi Mix 2 vrtoglavih 649,99 dolara. Više informacija Oukitel će objaviti ovih dana.

Mix 2 bit će lansiran na tržište u listopadu, a njemu će se na policama pridružiti i entry-level model C8, koji će biti vrlo pristupačan po cijeni od tek 59,99 dolara. Oukitel polaže velike nade u ovaj smartfon, kojim najnovije tehnologije žele približiti i onima koji su mislili da si to neće moći priuštiti ove godine, nego će morati pričekati sniženje cijena.

Oukitel C8 imat će odnos stranica 18:9 na 5,5-inčnom HD ekranu, čime je osigurana elegancija u proporcionalnosti, a sudeći po slici, on će izgledati kao uređaj od 200+ dolara. Ah, da, ušteda je tamo gdje oko ne vidi, pa će C8 imati štedljivi MT6580A čipset s 2GB RAM-a i manjkavih 16GB ROM-a, no u ovakvom cjenovnom rangu Oukitel zaista nije mogao ponuditi bolje. Stražnja kamera imat će rezoluciju do 13MP, a prednja do 5MP, što je još jedan predvidljivi minimum. Iznenađuje nas baterija koja ima kapacitet 3.000mAh, malo više nego je uobičajeno za entry-level modele. OS će biti čisti Android 7.0. Moramo priznati, Oukitel je zaista snizio cijenu za C8 do minimuma – da se i zapitamo kako im se isplati – a isplatit će se jedino masovnom prodajom. Dostupnost u više boja, u ovom slučaju pet, i to inovativnih, netipičnih i zaista lijepih, lagano postaje Oukitelov trademark.

>> Posjeti službene stranice Oukitel C8

Tražili ste:

  • oukitel mix 2 (19)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh