Oukitel

Srednjerangaški U18 posudio “zub” od iPhonea X, na tržištu sljedeći tjedan

Prepoznatljivi dizajn iPhonea X neće ostati dugo rezerviran samo za ovaj Apple-ov uređaj. Naime, Oukitel je početkom mjeseca najavio novi model U18 koji “skida” dizajn iPhonea X.

Ono što iPhone X razdvaja od drugih smartfona, po pitanju dizajna, je “zub” na vrhu zaslona, gdje su smješteni neophodni senzori. Ova ideja proizlazi iz trenda zaslona od ruba do ruba, a koliko je ovo rješenje dobro, procijenite sami.

U “zubu” su smješteni senzor prednje kamere i standardni PGL skup senzora (blizine, gravitacije i svjetla).

Komadi zaslona sa strana “zuba” iskorišteni su za prikaz osnovnih informacija, pa se tako slijeva prikazuje sat, a s desne strane “zuba” su informacije o SIM kartici, WiFi-ju i statusu baterije).

No, Oukitel se ohrabrio i za jedno unaprjeđenje dizajna. Stražnja ploča na U18 prekrivena je plasti dipom i blago zakrivljena, po uzoru na Mate 10 Pro od Huaweija, kako bi smartfon bolje i sigurnije pristao u dlan.

Što se specifikacija tiče, U18 kreće se srednjim rangom.

Zaslon ima dijagonalu od 5,85 inča i HD+ rezoluciju. Procesor je MT6750T iz Mediateka, s maksimalnim radnim taktom do 1,5GHz. Pridruženo mu je 4GB radne memorije, dok interna memorija iznosi 64GB i može se proširiti memorijskom karticom za još toliko.

Oukitel je prilično zadovoljan baterijom ovog smartfona i to posebno ističe u svojem izvješću za novinare. Radi se o 4.000mAh bateriji.

Što se OS-a tiče, napisali su kako su odabrali Android 7.0 zbog brže dostave, ali tvrde da korisnici mogu očekivati skoro unaprjeđenje na Android 8 Oreo.

O kamerama se još ne znaju detalji, no iz slike je vidljivo da stražnja kamera ima dva senzora.

U18 će na tržište izaći 29. siječnja, s cijenom koja će se kretati oko 180 dolara. No, vjerojatno se može očekivati i nešto niža cijena u prvim tjednima prodaje, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh