Oukitel

Testirana 11.000mAh baterija na Oukitelu K10

Oukitel je kineski proizvođač smartfona koji se u svom radu okušao na nekoliko fronti, ali daleko najuspješnija im je bila okupacija tržišta smartfona s velikim baterijama. Oukitel K serija smartfona izazvala je pozornost svojom dobrom kompozicijom, pristupačnom cijenom i čudesno izdržljivim baterijama. K10 je najnoviji smartfon te linije, i upravo je prošao 21-satni test baterije:

Ovaj video objavio je Oukitel, a test je obavljen uz standardne testne postavke maksimalne svjetline zaslona i glasnoće zvuka. Kineska televizija očito ima maratone serije Breaking Bad, obzirom da je K10 izgurao 20 sati prijenosa ove popularne serije. I njegovi rezultati su izvanredni – što ne čudi, obzirom da je riječ o zaista golemoj bateriji kapaciteta 11.000mAh. Nakon četiri sata konstantnog video streaminga preko bežične mreže. Potrošnja baterije je dobro optimizirana, pa ovaj smartfon u prvih sat vremena gubi tek 1 posto baterije. Nakon četiri sata taj postotak se popeo na 14 pa K10 ima 86% baterije. Tehničari su ponovno pogledali status baterije nakon 17 sati, koja je tada imala 15 posto. Posljednje svoje kapacitete ova golema baterija troši pomalo – nakon još četiri sata video streaminga, i nakon otprilike 26 epizoda K10 se konačno ispraznio.

Zaslon je taj koji konzumira najviše od baterije. I premda Oukitel K10 ima FHD+ zaslon, teško bi se moglo reći da je ovaj streaming imao toliku rezoluciju – i možda je upravo to razlog dugovječnosti baterije K10 u ovome testu. No i bez obzira na to, rezultati jesu impresivni, a ništa manje impresivan je i dodatak 5V/5A tehnologije brzog punjenja. Oukitel je nešto nejasno izjavio o optimizaciji konačnog softvera (vjerojatno je riječ o nadogradnji na Android Ore0 8.1, obzirom da K10 dolazi s predinstaliranim Android 7.1 OS) nakon koje će se ova baterija napuniti do svog punog kapaciteta u 2 sata i 15 minuta, a moći će se koristiti danima.

Oukitel K10 izlazi na tržište ovaj mjesec, stoga se uskoro mogu očekivati i informacije o cijeni.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh