Poptel

Vidi što smo našli: Poptel P8 s Face Unlock i IP68 za $59,99!

Jasno mi je da su flagship smartfoni skupi. Jake komponente koštaju, da ne spominjem radnu snagu i marketing koji to moraju uskladiti i prodati. S druge strane, nije mi jasno kako se oni mobiteli s druge strane spektra uspijevaju ponuditi itekako iskoristive uređaje po cijeni jednog ručka.

Na samome vrhu je, jasno, Apple sa svojim modelima i Phone XS Max (6,5 inča ekrana), XS (“5,8) i XR (“6,1) i pratećim brutalnim hardverom. Koštaju stravično puno, ali evo čitam da su samo XR već utopili u gotovo deset milijuna komada. Zanimljivo je kako se za drastično, neusporedivo manje novca može kupiti telefon koji nije tako uzbudljiv, snažan ili ne privlači poglede, ali je pristupačan praktički svakom džepu.

Konkretno govorim o smartfonu Poptel P8, koji se upravo pojavio u prodaji i košta nevjerojatno malih, jeftinih, bagatelnih 59,99 dolara. Za te je novce jako teško dobiti išta pristojno, ali Poptel P8 je baš to, vrlo, vrlo pristojan uređaj, odličan zapravo koliko košta.

Ekran mu je dijagonale 5 inča i ima, pazite ovo, funkciju otključavanja pomoću skeniranja lica (Face Unlock). Tu je certifikat IP68, što znači da je odlično zaštićen od udaraca, vode i prašine. Evo čitam na prodajnom linku kako ima i vrlo glasan zvučnik (doseže čak 106 dB), što ga čini rekorderom u ovom cjenovnom rangu. Aha, gle, eno i podrška za NFC!

Kamere u ovom slučaju obično ne budu ništa posebno, pa niti ne očekujem od njega da će pružiti nezaboravne fotke. Svejedno ih se treba sjetiti: na leđima je senzor od 8 MP, dok ih sprijeda ima 5 MP. Mediatek MTK6739 odgovoran je za performanse, pri čemu ima podršku u vidu 2 GB radne i 16 GB interne memorije.

>> Pogledaj ponudu za ovaj uređaj!

Ponuđen je u tri boje: crnoj, zelenoj i žutoj. Zanimljivo mi je što ima i prilično žilavu bateriju od 3.750 mAh kao i Android 8.1, jer svi ovako jeftini uređaji obično stižu s Androidom 7 ili čak starijim. Uglavnom, ova cijena od 59,99 dolara vrijedi dok traje promocija (ističe 4.11.) ali u točno zakazano vrijeme – 9 ujutro po srednjoeuropskom vremenu, pa je potrebno imati malo sreće prilikom kupnje. Cijena mu je inače 99,99 dolara, što je i dalje izvanredno povoljno za ovakve karakteristike. Evo, još pokoji info saznajte u priloženom videu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh