Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Recenzije

Pametni sat No.1 G2 recenzija

no.1 g2 (1)

S tvrtkom No.1 s kojom smo se već i prije susreli je nedavno predstavila svoj prvi pametni sat pod imenom G2. Zainteresiranost za pametne satove još nije toliko velika kao za pametne telefone ali iz dana u dan zainteresiranost polagano raste. Ako malo bolje pogledate vidjeti ćete da je riječ o Samsung Galaxy Gear klonu. S obzirom da je navedena tvrtka poznata po klonovima onda nas taj potez i ne čudi.

no.1 g2 (2)

Kada je riječ o dizajnu i kvaliteti izrade po mojoj procjeni G2 je veoma sličan originalu uz naravno nekoliko razlika. Moram priznati da su se doista potrudili oko izrade jer je sat izrađen od vrlo kvalitetnog materijala. Pa je npr… ekran zaštićen s safirnim staklom koje je otpornije od Gorilla Glass stakla. Kad već pričamo o ekranu mogu navesti da je ekran TFT s rezolucijom 240×240 i veličina ekrana je 1.54 inča. Prikaz je sasvim uredu i ekran djeluje na vrlo lagan dodir.

Ako razmišljate kakav hardver ima ili koliko je moćan ovaj pametni telefon onda vam mogu slobodno reći da je baziran na MediaTek MT2502A čipsetu koji kao glavnu karakteristiku ima u obliku vrlo male potrošnje energije. Procesor može raditi u rasponu od 26 MHz do maksimalno 260 MHz. Iz ovoga je vidljivo da može kombinirati na kojoj će frekvencije odnosno taktu raditi da bi mogao biti što više štedljiviji. Uz navedeni procesor ima ugrađeno 32MB RAM-a i 128MB interne memorije. Sve dostupne aplikacije koje sam probao do sada rade normalno i nisam naišao na neke probleme.

No.1 G2 ima Bluetooth 4.0 koji služi za povezivanje s vašim pametnim telefonom. Može se povezati s bilo kojim Android ili iOS uređajem. Nakon što ste se uspješno povezali, imate sljedeće mogućnosti poput telefoniranja, slušanje glazbe koja je pohranjena na vašem telefonu ili čitanja sms poruka. Od ostalih mogućnosti G2 ima senzor za mjerenje otkucaja srca koji možete koristiti uz već instaliranu aplikaciju. Također ima aplikaciju koja prikazuje vaš broj koraka, udaljenost, kalorije i dr. Sat ima klasičan sustav odnosno nema instaliran Android pa je zbog toga u neku ruku limitiran. Ali zahvaljujući aplikaciji Mediatek SmartDevice možete naknadno instalirati određene aplikacije. U svakom slučaju vrlo korisno za sportaše.

no.1 g2 (3)

G2 ima IP67 certifikat što znači da se smije polijevati vodom ili uranjati u vodu. U prijevodu to znači da ne trebate paziti dali će se vaš sat smočiti ili neće npr.. uzrokovano kišom tokom vaše vožnje biciklom. Osim toga ima ugrađenu VGA kameru koja iskreno može samo poslužiti u svrhu zabave. Dok kad je u pitanju baterija dolazi s baterijom koja ima kapacitet 350 mAh. Prednost ove baterije je što se može vrlo brzo napuniti za nekih 30 minuta.

no.1 g2 photo

Ukupno gledajući No.1 G2 je sasvim dobar pametni sat koji se može pohvaliti vrlo lijepim dizajnom i jako dobrom kvalitetom izrade. Tu je IP67 certifikat i safirno staklo ali naravno da ne zaboravimo i Bluetooth 4.0 koji služi za spajanje s bilo kojim pametni telefonom. Cijena sata je otprilike 80$ što je po mojoj procjeni sasvim pristupačna cijena. I ako ste zainteresirani za više informacija možete posjetiti službenu stranicu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Cubot

Prije par mjeseci na recenziji sam imao King Kong 5 Pro, robusni telefon kompanije Cubot. Oklopljen kao tenk, odolijevat će svim izazovima koje imate...

Cubot

Proizvođači mobitela nekad su se natjecali tko će napraviti manji uređaj. To je bilo jako davno, prije smartphone ere i sreća da je ta...

Cubot

Ove je godine Cubot krenuo punom parom. Unazad par mjeseci izbacili su nekoliko novih mobitela, a recenzije njihovih pametnih gadgeta možete čitati ovdje. Najzanimljiviji...

Cubot

Želite li mobitel koji se neće razbiti prvim padom na tlo? Tražite li uređaj koji će preživjeti sudar s pločnikom? Cubot KingKong 5 Pro...

Oglašavanje