Recenzije

T18 je GPS lokator i pametni sat za vaše dijete [RECENZIJA]

Koliko vremena dnevno provedete s djetetom? I koliko je vremena dnevno ono bez nadzora? Rastanak od djeteta počinje već s ranim jutrom: vi na posao, ono u školu.

Kući se vrati obično puno ranije nego vi s posla, gdje je opet bez nadzora i prepušteno sebi. Kontaktiranje s djetetom uvelike je olakšano ako mu kupite pametni telefon, no takav uređaj nije najsretnije rješenje: lako se izgubi, zametne, a velika je mogućnost da će ga djetetu netko i ukrasti.

Alternativa se nudi u vidu pametnog sata koji je ujedno GPS lokator. Ovaj vam putem sinkronizacije s vašim pametnim telefonom omogućuje da u svakom trenutku znate gdje se vaše dijete nalazi, a u slučaju kakve opasnosti dijete će vas brzo i jednostavno upozoriti pritiskom na odgovarajuće dugme.

Do nas je stigao baš jedan takav: T18 je pametni sat, telefon i GPS lokator u jednome. Dizajnom je prilagođen djeci i jednostavan za korištenje, pa će se njime bez problema služiti i klinci vrtićkog uzrasta.

>> Pogledaj ponudu za pametni sat/GPS lokator za djecu <<

Na Gearbestu košta 34,02 dolara odnosno 230 kuna – ima i jeftinijih, no ovaj je najkompletniji ovakav uređaj kojeg smo našli. Donosi telefonsku komunikaciju s djetetom, GPS praćenje, vodootporan je i s odgovarajućim alarmnim sustavom ukoliko nešto krene po zlu.

Osnovne informacije

Da bi funkcionirao, T18 zahtijeva telefonsku karticu (mikro SIM). Svi domaći operateri danas nude povoljne prepaid tarife, pa ćete za vrlo umjeren iznos biti u stalnom kontaktu s djetetom. Komunikacija je, važno je reći, dvosmjerna: vi možete nazvati dijete, kao što dijete može zvati vas. T18 podržava 2G mreže (GSM) koje pokrivaju cjelokupan teritorij RH, pa nema opasnosti od gubitka signala.

Po umetanju kartice – pritom će biti potrebno nešto šarafanja – valja vam zapisati identifikacijski broj koji se nalazi na bateriji uređaja. On će kasnije poslužiti za uparivanje T18 s vašim pametnim telefonom. U uputama koje se dobiju s T18 nalazi se, naime, kod čijim ćete skeniranjem preuzeti odgovarajuću aplikaciju imena There za komunikaciju s ovim uređajem.

Kad dijete stavi T18 na ruku, a vi aktivirate aplikaciju, otvorit će vam se mogućnost puno većeg nadzora nad djetetom no što je to do sad bio slučaj. Sat će – štednje baterije radi – biti u stanju mirovanja sve dok ne pritisnete neku od dugmadi. Kratkim pritiskom pokazat će se sadržaj zaslona (vrijeme, datum, dan u tjednu), dok će se dužim pritiskom aktivirati poziv k željenom broju.

Način rada aplikacije

Unutar aplikacije možete dodati dva primarna broja, koja se pozivaju pritiskom na tipke “Dad” (lijeva strana uređaja) odnosno “Mom” (desna strana uređaja). Osim ta dva, u memoriju T18 mogu se spremiti i drugi kontakti, koje dijete može pozvati ukoliko ste vi nedostupni. Ističemo kako se brojevi mogu dodavati isključivo unutar aplikacije There, dakle samo vi dodajete/brišete brojeve s T18 – dijete to ne može činiti.

Aplikacija kao takva nudi pregršt opcija:

– praćenje djeteta u realnom vremenu putem GPS-a
– postavljanje granice koliko dijete može daleko otići, nakon čega se uključuje alarm
– upozorenje da je dijete skinulo sat s ruke
– upozorenje na nisku razinu baterije
– povijest kretanja (3 mjeseca max)
– pedometar, broj potrošenih kalorija

Sadržaj paketa

Šarena, lijepa kutija sadrži T18, punjač, USB kabel, maleni odvijač i pet vijaka (više o tome u priloženom videu). Ovi posljednji su potrebni kako bi se stražnji poklopac pravilno pričvrstio i onemogućio vodi prodiranje u unutrašnjost.

Još jedna prednost ovog pametnog sata je, treba reći, otpornost na vodu. T18 posjeduje certifikat IP54, što znači da je otporan na prskanje prilikom pranja ruku ili padanja kiše.

>> Pogledaj ponudu za pametni sat/GPS lokator za djecu <<

U praksi se pokazao robusnim, mada se to na prvu ne bi reklo. Nježne boje i simpatičan izgled ostavljaju dojam puno osjetljivijeg uređaja, no T18 to nije. Zamišljen je i napravljen kao sredstvo za povećanje sigurnosti vašeg djeteta, a taj posao će odraditi baš kako treba – diskretno i pouzdano.

Tražili ste:

  • lokator sat (1)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh