Samsung

Galaxy S4 – prodano već 10 milijuna uređaja

I eto ga. Samsungov novi HIT model Galaxy S4, koji na tržištu nije ni punih mjesec dana, je sada i službeno najbrže prodavan mobitel ikada jer je tvrtka izjavila da su prodaje prešle brojku od 10 milijuna.

„Lansiran diljem svijeta 27. travnja, za model se procjenjuje da ima prodajnu ratu od četiri uređaja po sekundi,“ kaže Samsung u svom posljednjem obraćanju vijestima. Galaxy S4 koji se pokreće na operativnom sustavu Android ima 5-inčni zaslon sa sjajnom stražnjom kamerom od 13 megapiksela. Još s nekoliko sjajnih značajki Galaxy S4 se dokazao kao veliki hit kod potrošača u 110 različitih zemalja gdje se trenutno prodaje. Deset milijuna prodaja u manje od mjesec dana čini prodaju drugih modela iste serije slabima iako je i njihova prodaja u svoje vrijeme bila impresivna.

Galaxy S3 je granicu od 10 milijuna prodanih uređaja prošao nakon 50 dana od lansiranja u svibnju prošle godine, dok je modelu S2 trebalo pet mjeseci da pređe istu granicu. Za prvi model, Galaxy S trebalo je čak sedam mjeseci da pređe granicu od 10 milijuna prodanih uređaja nakon lansiranja u 2010. godini.

„U ime Samsunga želio bih zahvaliti milijunima korisnika diljem svijeta koji su odabrali Samsung Galaxy S4,“ rekao je Samsungov co-CEO JK Shin u izjavi. „Mi u Samsungu ćemo nastaviti sa inovacijama inspiriranima od ljudi i za ljude.

Impresivna prodaja modela Galaxy S4 također smanjuje veliku prednost koju je Apple imao sa svojim iPhoneom. U prvi tri mjeseca ove godine Apple je prosječno imao 12,5 milijuna prodanih uređaja po mjesecu. Može li se S4 više prodati od iPhonea prije kraja 2013? Ili će prodaja pasti jednom kada se početni entuzijazam za modelom smanji?

Prošle godine je objavljeno da Samsung planira prodati više od 500 milijuna smartphonea i drugih mobitela u 2013. godini, poboljšavajući prodaju iz 2012. za oko 20%.Prema vijestima iznad, serija mobitela Galaxy S će napraviti veliki postotak u tim ciljanim brojkama za prodaju.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh