Novosti

MWC: Samsung Galaxy S II i Galaxy Tab 10.1

Veliki godišnji sajam mobitela kakav je MWC ne može proći bez inovacija iz Samsunga, a kongres u Barceloni nije iznimka. Prošle godine Samsung je predstavio Samsung Wave, a ove godine to su Galaxy S II i Galaxy Tab 10.1.

Samsung Galaxy S II unosi neke novosti u svijet pametnih mobitela, a najveća inovacija je Super AMOLED Plus zaslon. Zaslon je 4.3″, WVGA rezolucije. Iz Samsunga tvrde da je Super AMOLED Plus najbolja tehnologija za zaslone na čitavom svijetu, daleko bolja čak i od LCD IPS.

Procesor u Galaxy S II telefonu je dvo-jezgreni i “najjači procesor za mobitele današnjice”. Uz brže aplikacije i bolji multi-tasking, procesor podržava moderne igre zahvaljujući snažnoj grafičkoj jedinici. Radi se o system-on-a-chipu iz Samsungove vlastite radionice koji ide po imenu Orion i veličine 1 GB RAM-a.

Samsung Galaxy S II je veoma lagan i tanak – debljine je 8.49 mm i težine 116 g. Ovo nije nimalo loše kad se uzme u obzir da uređaj posjeduje bateriju od 1650 mAh.

Kao i Optimus 2X, Galaxy S II ima mogućnost snimanja videa od 1080p. Potvrđena je i podrška za Adobe Flash 10.1 za kompletno iskustvo surfanja Webom.

Konačno, tu je i žiroskop sa 3 osi i akcelerometar.

Novostima ni tu nije kraj. Galaxy S II se hvali i novim korisničkim sučeljem (kojeg već sada nazivaju UX, što stoji za user experience, a ne UI). Sučelje nimalo ne liči na Android  i korisnik bi ga trebao moći u potpunosti prilagoditi sebi. Sučelje dolazi sa četiri Samsungova centra (huba): Reader, Game, Music i Social.

Reader centar korisniku omogućuje pristup knjigama, časopisima i novinama. Social hub korisniku daje priliku za vezu s drugim ljudima putem pošte, chata, video chata i drugog, a sve to je utjelovljeno u jednoj aplikaciji.

Nadalje, Samsung je mislio i na korisnike koji bi mogli zagubiti svoj skupi Galaxy S II pametni telefon – izgubljeni uređaj možete pronaći na karti, možete ga putem daljinskih kontrola zaključati, obrisati ili onemogućiti pristup pojedinim datotekama i sl. Očito je da su u Samsungu puno vremena posvetili upravo razradi što boljeg korisničkog iskustva i davanju što više slobode korisniku.

Video sa svim ovim značajkama možete pogledati klikom na link.

Galaxy Tab 10.1 je još jedan uređaj koji je Samsung sinoć predstavio. Gotovo sve specifikacije ovog uređaja ostavljaju bez daha – 10.1-inčni WXGA (1280 x 800 piksela ) zaslon; dvije kamere – stražnja od 8 MP sa FullHD 1080p video snimanjem i prednja od 2 MP za video chat. Na bočnim stranama se nalaze stereo zvučnici,  a u uređaju se nalazi baterija od 8850 mAh. Težina Galaxy Taba 10.1 iznosi 599 grama.

 


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh