Apple

Najbolji pametni telefoni na domaćem tržištu

Danas vam donosimo kratak pregled najboljih pametnih telefona na domaćem tržištu. Riječ je o vodećim aparatima svojih tvrtki čije se cijene kreću od, najčešće, 4500 kuna pa nadalje.

Apple iPhone 4

Na prvom mjestu je, pogađate, Appleov iPhone 4 koji je vjerojatno najzaslužniji telefon za revoluciju smartphonea. iPhone 4 se najviše odlikuje ogromnom rezolucijom zaslona – iako je dijagonala samo 3.5 inča, rezolucija od 640 x 960 piksela nema konkurencije na tržištu te nudi kristalno jasnu sliku. Ekran je izuzetno precizan i brzog odziva, otporan je na ogrebotine i iznimno odličnog kontrasta na sunčevoj svjetlosti. iOS i iTunes Store nude mnoštvo aplikacija i olakšavaju nadogradnju telefona. Nedvojbeno, najpoželjniji mobitel na svijetu.

Uređaj se u Vipovoj ponudi kreće po cijeni od 7399 kn (verzija od 16 GB), a u T-Mobileu po cijeni od 4698 kn.

 

Samsung Galaxy S II

Nasljednik prvog Galaxy S-a, koji je najprodavaniji Android uređaj, nastavlja stopama svog prethodnika. Promatrajući specifikacije, jasno je da je ovo najmoćniji pametni telefon na svijetu. 4.3-inčni Super AMOLED Plus zaslon i rezolucija od 480 x 800 piksela zaslužni su za oštru sliku i fantastične boje. Zaslon ipak gubi nešto kontrasta pri izravnoj izloženosti sunčevom svjetlu.

Galaxy S II dolazi sa posljednjom inačicom Androida (Gingerbread) poboljšan Samsungovim korisničkim sučeljem TouchWiz 4.0 UI. Procesor od 1.2 GHz sa dvije jezgre bez problema pokreće sve aplikacije i zahtjevnije Web stranice. Uređaj je osposobljen za HD video.

Cijena samog uređaja je 4999 kn u Vipu i 4398 kn u T-Mobileu.

 

Sony Ericsson Xperia Arc

Xperia Arc se odlikuje elegantnim i modernim dizajnom. Uređaj je debeo svega 8.7 milimetara. Opremljen najnovijim Androidom i Timescape UI sučeljem, dijagonalom zaslona 4.2″, rezolucijom 480 x 854 piksela, 8mp kamerom i mnogim drugim stvarčicama, Xperia Arc je uređaj koji uistinu ima sve te može zadovoljiti i najzahtjevnijeg korisnika. Jedini omanji nedostatak je oskudna količina memorije za pohranu podataka – 320 MB. Srećom, to je proširivo sa microSD karticom.

Uređaj u Vipu možete dobiti za 3999 kuna, a u T-Mobileu ga zasad nema u ponudi.

 

HTC Sensation

Nedavno u domaćoj ponudi, HTC Sensation je najjači HTC-ov pametni telefon. Qualcomm procesor sa dvije jezgre od 1.2 GHz omogućava glatko korištenje aplikacija i otvaranje Web stranica. Zaslon od 4.3 inča rezolucije 540 x 960 (ipak niže od iPhonea 4) izvanredno prikazuje boje i kontrast. Pri izloženosti sunčevoj svjetlosti, slika je nešto manje jasna, ali uređaj sve to nadoknađuje nevjerojatnom brzinom i HTC Sense 3.0 sučeljem.

Cijena uređaja u Vipu je 4999 kn.

 

Nokia N8

Nokia N8 je uređaj iznimnih multimedijskih mogućnosti. Veća zamjerka uređaju dolazi odmah na samom početku – Symbian^3 se jednostavno ne može nositi sa modernim mobilnim operacijskim sustavima. Zamjerka je i mala rezolucija zaslona – samo 360 x 640 piksela. Unatoč svemu tome, Nokia N8 dolazi sa stražnjom kamerom od 12mp kojoj niti jedan mobitel na tržištu nije dorastao kada je u pitanju kvaliteta snimaka. Kamera je osposobljena za HD video (720p). Veliki plus Nokiji N8 je i HDMI utor. Kako god, Nokia N8 je odličan izbor za sve fanove Nokije.

Cijena? 4499 kn u Vipu i 4498 kuna u T-Mobileu.

 

Izvor: Bug (broj 224-225)

 


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh