Novosti

Neslužbene specifikacije za I9101 Galaxy S II

Prije nekoliko dana na Internetu je osvanula slika nove verzije Samsungovog Galaxy S II pametnog telefona koji, prema glasinama, dolazi sa kompletnom podrškom za NFC. Jučer je na Facebook stranici Samsung Mobile Singapore objavio sliku specifikacija.

Iako volimo slike, jer govore više od tisuću riječi, popis specifikacija će nas zabaviti do izlaska uređaja (navodno u lipnju za Veliku Britaniju i pojedina druga tržišta). Sliku sa popisom značajki možete pronaći na službenoj stranici od Samsung Mobile Singaporea.

Što je novo? I9101 je pogonjen TI OMAP4430 chipsetom, baziranom na dvo-jezgrenom ARM Cortex-A9 CPU procesoru od 1 GHz i  PowerVR SGX 540 GPU (ista grafička kartica kao na originalnom Galaxy S). Ovo je pomalo čudno, s obzirom da je to prva kombinacija te grafičke jedinice i dvo-jezgrenog procesora. Moguće je da su u Samsungu modificirali Exynos čip za ovaj model Galaxy S II.

I9101 ima 1 GB RAM-a, baš kao i Galaxy S II. Galaxy S II, međutim, dolazi sa posebno napravljenim Orion chipsetom sa 1.2 GHz dual-core procesorom i Mali-400MP GPU jedinicom.

Vjerujemo da će I9101 imati Samsungov Super Clear LCD umjesto Super AMOLED Plusa. Nadalje, pošto je hardverski uređaj ipak slabiji od originalnog Galaxy S II, neće biti u stanju snimati 1080p video. Postoji mogućnost da i kamera bude samo 5 MP, a ne 8.

Samsung Galaxy I9101 je namijenjen srednjem tržišnom segmentu tj. predstavlja jeftinu alternativu skupljem I9100.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh