Novosti

Nokijini WP7 telefoni će koristiti U8500 dual-core 1.2GHz chipset

Izvršni direktor ST-Ericssona raspričao se za Forbes i naveo da će Nokijini Windows Phone 7 uređaji biti pogonjeni sa U8500 dvo-jezgrenim procesorima, a nasljednici U8500 serije će pokretati i Windows Phone 8 telefone.

Do sada su u Windows Phone 7 uređajima kucali isključivo Qualcomm chipseti (zbog Microsoftovih smjernica koje su nedavno promijenjene). Izvršni direktor ST-Ericssona kaže da je njihova tvrtka jedna od dva dobavljača čipova za Nokijine WP7 uređaje (nije spomenuo tko je druga tvrtka).

Prvi Nokijini uređaji će koristiti dvo-jezgreni U8500 chipset kojeg smo vidjeli na frekvenciji od 1.2 GHz. Do trenutka izlaska prvih takvih uređaja, stvari će se možda promijeniti, ali je vrlo vjerojatno da će to biti prvi WP7 uređaji sa dvije jezgre.

Izvršni direktor je također rekao da Nokia tijekom 2012. planira izdati 12 Windows Phone 7 pametnih telefona u kojima će biti buduće verzije U8500 čipa. Nadalje, on vjeruje da će ST-Ericsson biti vodeći isporučitelj čipova za Windows Phone 8 (ne radi se o grešci, to je uistinu broj osam).

Sljedeća verzija Windows Phonea je Mango tj. WP 7.5, ali sudeći po ovim izjavama, očito je Windows Phone 8 u fazi razvoja. Osim toga, već znamo da će Mango biti usko povezan sa “osmicom”.

U8500 je proizvođač moćnog Mali-400 GPU čipa kakvog smo vidjeli na Samsung I9100 Galaxy S II.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh