Novosti

Samsung C6112 Dual Standby

Velika popularnost mobilnih uređaja u svijetu danas i česta navika ljudi da imaju više od jednog mobilnog broja dovela je do potrebe izvedbe mobilnih uređaja koji imaju mogućnost pokretati dvije SIM kartice istovremeno. Postoji nekoliko uređaja koji imaju tu opciju, ali ona od uređaja još uvijek nije dobro razrađena. Ovo će se možda promijeniti tijekom 2010. godine jer je Vodafone najavio uvesti Dual SIM uređaje na tržište. Međutim, Samsung je to već ranije najavio. Bit će to Samsung C6112. To je uređaj koji je glatkog dizajna, u brušenom metalnom kućištu, nešto veći od ostalih slide uređaja. Ima dimenzije 106 x 50 x 16.5 mm i teži 112 g.

Dual SIM uređaj vam omogućuje da imate dvije SIM kartice istodobno u uređaju i to obje aktivne, a s jedne na drugu se prebacuje posebnom tipkom namijenjenom za to. Jedna SIM kartica je za quad band GSM, što omogućuje povezanost diljem svijeta, dok je druga za dual band pokrivanje, što je dovoljno dobro za Europu, Aziju, Australiju i Novi Zeland. Glavno područje gdje ne postoje dual band mreže su Sjeverna i Južna Amerika. Što se tiče dizajna, ovo je još jedan vrhunski izrađen Samsungov slide model. Zaslon mu je QVG TFT rezolucije 240 x 320 piksela sa 256,000 boja. Na dnu glavnog zaslona su menu, dvije tipke za prečace, Navi tipka i tipka za uspostavu i prekid poziva.

Osim Dual SIM opcije, po ostalim karakteristikama ovaj bi smo uređaj smjestili u srednje opremljene uređaje. Kao i ostali noviji uređaji i ovaj podržava Social Network Service (SNS), tj. lagani pristup društvenim mrežama, pritiskom na jednu tipku. To uključuje Facebook, Bebo, MySpace itd. C6112 posjeduje ‘point ‘n’ shoot’ kvalitetnu kameru sa 2 megapiksela. Kamera ima opciju video snimanja i to sa 15 fps. Nema prednju kameru, tako da C6112 i nije 3G uređaj. Sav prijenos podataka se obavlja preko EDGE-a i GPRS-a.

Uređaj ima dobar media player koji podržava MP3, MP4, WMA i WMV formate. Veliki nedostatak je što nema 3.5 mm-ski audio jack. Iako je unutarnja memorija mala i iznosi 30 MB, uređaj ima MicroSD utor pa memorija može biti proširena na 8 GB. Posjeduje stereo FM radio sa RDS podrškom, te snimačem FM radio prijema. Za radio funkciju trebate koristiti žičane slušalice. Za slušanje glazbe, tu je podrška za Bluetooth 2.1 EDR, koji podržava A2DP bežičnu tehnologiju kao i najnoviju Bluetooth tehnologiju. Posjeduje i opciju SOS SMS, te JAVA podršku.

Dio koji je kod Dual SIM uređaja uvijek bio problem jest vijek trajanja baterije. C6112 dolazi sa prosječnom Li – Ion 960 mAh baterijom, za koju u Samsungu tvrde da je dovoljna za 385 sati rada u režimu čekanja i 9 sati u razgovoru.

Samsung C6112 nije prvi dual SIM uređaj na tržištu, a nije ni prvi takav uređaj od ovog koreanskog proizvođača. Lako možemo vidjeti da će jednom kada mreže počnu promovirati dual SIM uređaje, oni postati naša svakodnevica. Svi će htjeti koristiti ovakve uređaje i oni će se razvijati sve više i više u skladu s potrebama korisnika. Samsung C6112 dostupan je za kupovinu i trebao bi se pojaviti uskoro u rukama mnogih korisnika.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh