Apple

Samsung Galaxy S prodan u skoro 10 milijuna primjeraka

Samsung Electronics, južno-korejski proizvođač mobitela, postigao je nevjerojatne poslovne rezultate sa svojim Galaxy S uređajem, ostvarivši prodaju od gotovo 10 milijuna jedinica dotičnog telefona. Time je Galaxy S postao drugi najpopularniji smartphone na svijetu.

Prema tome, Galaxy S je najpopularniji smarthpone pokretan Androidom na globalnom tržištu. Njegova prodaja i dalje raste, a analitičari predviđaju da će nadmašiti prodaju Appleovog iPhone-a. Smartphone je početkom prosinca prodan u više od 9 milijuna primjeraka, a Samsung očekuje brojku od 10 milijuna do kraja godine. To je potvrđeno od službenika iz Samsunga.

Na južno-korejskom tržištu, Samsungov Galaxy S već je prestigao prodaju iPhone-a. Naime, na tom tržištu Galaxy S je prodan u 2 milijuna primjeraka, dok je iPhone prodan u 1.8 milijuna kopija, unatoč činjenici da je Galaxy S lansiran nekoliko mjeseci nakon iPhone-a.

Galaxy S je izdan u drugom kvartalu ove godine sa Android 2.1 platformom, no u četvrtom kvartalu je nadograđen na Android 2.2. Nažalost, za sada svi prodani uređaji nisu dobili nadogradnju.

Samsung također radi na tome da korisnicima Galaxy S telefona omogući Android 2.3. Ovakav potez bi zasigurno dodatno unaprijedio, već sada impresivnu, prodaju ovog smartphonea.

 

Izvor: softpedia.com


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh